Vaslui: Imobilele vechi de pe strada Călugăreni vor dispărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Vaslui vrea să continue lucrările de modernizare în zona "Găzărie" și sunt nevoiți să-i convingă pe chiriașii să se mute în locurile unde le-au dat pământ. Chiriașii spun că se vor muta numai dacă vor avea condiții bune de trai.

Reprezentanţii Primăriei le-au oferit actualilor chiriași spațiu pe o stradă situată în zona Spitalului Județean Vaslui. Aici vor fi construite case unde familiile vor locui în spații decente. S-a alocat o suma de 200.000 de lei pentru construcția acestor locuințe.

Oamenii chiar dacă și-au mai reparat casele, locuiesc în continuare în condiții insalubre. Perșu Elisabeta locuiește împrenună cu fiicele și nepoții ei într-o casă de numai 50 de metri pătrați împărțiți în 4 camere.

"Locuiesc aici de 56 de ani. Am o pensie de 770 de lei din care trăim 10 oameni. Mă mut de aici doar dacă Primăria Vaslui îmi oferă condiții decente unde să locuiesc", a spus Perșu Elisabeta.

Casele prezintă un grad mare de uzură

Aceste imobile sunt predispune ca la cel mai mic cutremur să se dărâme. Nu au mai fost făcute investiții de zeci de ani. Edilii spun că locuitorii acestor case trebuiau să-și repare și să-și igienizeze singuri locuinţele, lucru care nu s-a întâmplat.

În această zonă infrastructura s-a dezvoltat construindu-se un Hipermarket și clădiri ale unor instituții. Municipalitatea are în vedere modernizarea totală a zonei și cere oamenilor înțelegere din partea lor.

Află ce părere au vasluienii şi ce spun cei de la Primărie din ediţia tipărită de astăzi a "Adevărului de Seară" Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite