Vaslui: Îi şantajează pe edili cu sinuciderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Pletosu ameninţă că se omoară atunci când nu primeşte pomană de la autorităţi
Liliana Pletosu ameninţă că se omoară atunci când nu primeşte pomană de la autorităţi

Liliana Pletosu ameninţă că se omoară atunci când Primăria Bârlad refuză să-i dea pomană de la bugetul local. Femeia de 34 de ani are datorii de  3.000 de lei către municipalitate, dar tot ea este nemulţumită că Primăria i-a sistat masa pe care o primea la cantina din oraş.

Bârlădeanca a făcut circ în zona blocului ANL de pe strada Vasile Pârvan. S-a cocoţat la 30 de metri pe un stâlp, ţipând de mama focului că se omoară dacă nu primeşte, şi ea şi cei şapte copii, o masa zilnică la Cantina de Ajutor Social din oraş.


„Nu am cu ce să-mi hrănesc copiii, jur că mă arunc!“, a ţipat femeia. La faţa locului au ajuns poliţiştii, pompierii şi medicii de la Salvare care, după aproximativ o oră, au convins-o să coboare. 


A  ţepuit Primăria cu 3.000 de lei


Autorităţile spun că nu e prima dată când Liliana Pletosu ameninţă că îşi ia viaţa. Femeia a primit gratuit, în urmă cu doi ani, un teren şi materiale de construcţii pentru a-şi ridica un acoperiş deasupra capului. Numai că a vândut bunurile, iar acum datorează muncipalităţii 3.000 de lei. Tot după ce a ameninţat că se omoară, Liliana Pletosu a primit acum câteva luni repartiţie în unul din blocurile sociale construite de autorităţi pentru persoanele defavorizate.


Sinuciderea - metodă de şantaj


Autorităţile spun că femeia şi-a făcut un obicei din a ameninţa că se omoară când nu primeşte ceea ce îşi doreşte. Ultima dată a făcut circ pe holurile Primăriei, ţipând că le taie gâtul celor şapte copii, apoi se sinucide. Ameninţările nu-i mai sperie pe funcţionari.
„Ea a rămas fără masa de la cantină pentru că şi-a depus cerere pentru ajutor social. Speram, în acest fel, să ne recuperăm debitul. Numai că ea e tot nemulţumită. Legea nu ne permite să acordăm şi loc la cantină şi ajutor social în acelaşi timp. Nu putem ceda în faţa ameninţărilor ei pentru că nu vrem să creem un precedent“, ne-a spus Liliala Platon, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din Bârlad.


Stâlpul ales de Liliana Pletosu e ca un magnet pentru cei care vor să atragă atenţia autorităţilor, ameninţând cu sinuciderea. În urmă cu trei ani, un bărbat din Bârlad a recurs la acelaşi gest extrem, nemulţumit de traiul pe care îl ducea. Şi pe el  autorităţile l-au convins să coboare.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite