Vaslui: Hansel şi Gratel vin pe scenă la mall-ul din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păpuşile vor fi mânuite de actorii de la „Victor Ion Popa“
Păpuşile vor fi mânuite de actorii de la „Victor Ion Popa“

Copiii pot afla povestea celor două personaje duminică. Actorii de la  Teatrul „Victor Ion Popa“ din Bârlad vor prezenta spectacolul de teatru de păpuşi.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Gepetto“ Bârlad, în parteneriat cu mall-ul din oraş.

„Cadoul nostru pentru copiii din Vaslui este un spectacol cu păpuşi. «Hänsel şi Gretel» este una dintre poveştile cele mai cunoscute ale Fraţilor Grimm. Din textul iniţial s-a păstrat ideea de bază, pe care noi am adaptat-o cerinţelor specifice unui spectacol cu păpuşi-dialog, multă muzică şi culoare!“, ne-a declarat actriţa Teodora Spînu. Vocile sunt asigurate de Petronela Ene, Cătălina Rusu, Teodora Spînu, Dumitru Ciubotaru, Gruia Novac Jr. şi George Sobolsevschi. Scenografia a fost realizată de Oana Micu, regia este semnată de Gepetto, iar adaptarea textului de Teodora Spînu. Iniţiativa Asociaţiei „Gepetto“ este salutată de părinţii vasluieni. „Prea multe soluţii de distracţie pentru copii nu avem, aşa că duminică sigur mă voi duce cu soţul şi copiii la teatru“, a spus Giorgiana Negru. Din Asociaţia „Gepetto“ fac parte mai mulţi actori de la Teatrul „Victor Ion Popa“, abili mânuitori de păpuşi şi marionete. Aceştia sunt Teodora Spînu, Petronela Ene, Constantin Spânu, Dan Ene şi George Sobolevschi.

„Ne-am propus să-i scoatem pe cei mici din lumea rece, virtuală, a computerului, şi să-i aducem într-un univers în care fiecare coardă a sufletului lor să vibreze“, a explicat Teodora Spînu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite