Vaslui: Ger la Primărie după ce banii s-au dus pe fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimb, primarul a investit 120.000 lei în stadion şi a direcţionat bani din bugetul local pentru o firmă controlată de familia sa.

Cei 40 de salariaţi ai Primăriei Negreşti şi-au adus de acasă reşouri şi calorifere electrice, însă şi aşa temperatura în birourile instituţiei abia dacă atinge 10 grade Celsius. „Rezistăm şi noi cum putem. Nu putem închide Primăria şi să plecăm acasă. Ne-am adus reşouri, stăm îmbrăcaţi şi ne rugăm să nu mai vină zile geroase“, a spus Alina Bîrnoveanu. Primarul Ioan Cozma spune că centrala s-a defectat la sfârşitul anului trecut pentru că nu a fost combustibil şi au îngheţat conductele.

Cel mai sărac oraş din ţară
„Noi avem o centrală termică mai veche, care funcţionează cu păcură. Acum este defectă şi nu avem bani pentru reparaţii. Situaţia e foarte dificilă, până şi geamurile sunt îngheţate“, a declarat Cozma. Totodată, edilul se plânge că Negreştiul, deşi e considerat cel mai sărac oraş din ţară, a avut de fiecare dată buget insuficient şi a fost ignorat de Guvern. În ciuda lipsurilor financiare, Primăria Negreşti a investit în vara anului trecut 120.000 lei pentru modernizarea bazei sportive din oraş. Mai mult, în urmă cu câteva luni, la propunerea primarului Ioan Cozma, aleşii locali au aprobat contractarea unui împrumut, cu garanţii guvernamentale, de peste 900 mii lei.

Banii au fost viraţi către SC Instalrep SA Negreşti, firmă controlată de către Ionuţ George Cozma, fiul primarului, susţin angajaţi din Primărie. „Eu am aplicat doar legea. Acolo unde sunt relaţii de colaborare între o administraţie publică locală şi diverşi furnizori, cărora nu li s-au achitat debitele, Guvernul acordă unele facilităţi pentru acoperirea datoriei“, s-a justificat edilul, care a negat că firma e administrată de către fiul său.

Audiat de procurorii DNA
În primăvara acestui an, Ioan Cozma a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru  că ar fi falsificat documente pentru a obţine bani europeni. Procurorii l-au acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi fals în declaraţii. Totul a ieşit la iveală după ce s-a stabilit că renumitele cărămizi ecologice pentru care a luat bani nu erau altceva decât chirpici, modelaţi din lut amestecat cu paie, apă şi bălegar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite