Vaslui: Gardienii continuă războiul cu BCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii Penitenciarului Vaslui, membri ai Sindicatului „Megas", sunt hotărâţi să lupte până la capăt cu instituţia bancară, care nu ar ţine cont de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2010, privind contractele de credit pentru conusmatori.

După ce la începutul acestei săptămâni angajaţii Penitenciarului Vaslui au protestat în faţa sediului BCR din localitate, ieri, Sindicatul „Megas" din care fac parte funcţionarii publici cu statut special din cadrul Penitenciarului, a remis un comunicat de presă referitor la modul în care respect instituţia de credit prebvederile OUG 50/2010.

„În toate actele adiţionale la contractele de credit fără ipotecă, contrar art.36 din Oronanţaa 50, comisionul de risc a fost cumulat cu comisionul de administrare. Marja fixă a băncii este stabilită după bunul plac şi diferă de la contract la contract", se arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI:

Vaslui: Comisionul de risc a scos gardienii în stradă

Ioan Luca, liderul Sindicatului „Megas" Vaslui acuză banca de faptul că, fără a avea acceptul clienţilor, a stabilit la toate contractele un comision unic de 10 euro, perceput pentru prestarea de servicii la solicitarea împrumutatului, iar modul de calcul utilizat pentru determinarea dobânzii aferente creditului acordat este calculatla un an calendaristic de 360 de zile şi 30 de zile în cadrul unei luni.

„Cât despre regretul şi surprinderea BCR-ului despre implicarea unei organizaţii sindicale în relaţia comercială strict bilaterală client-bancă, noi precizăm că protestatarii sunt membri ai Sindicatului «Megas», au credite la BCR şi toţi sunt nemultumiţi de felul cum sunt trataţi ca şi clienţi de bancă", a încheiat Luca.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite