Vaslui: Frați basarabeni arestați pentru contrabandă cu țigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țigările erau ambalate în 14 saci
Țigările erau ambalate în 14 saci

Polițiștii hușeni şi jandarmi i-au depistat în trafic frații Anatolie (30 ani) și Sergiu B. (26 ani), care transportau cu un autoturism 184.800 ţigarete din Republica Moldova, fără documente de provenienţă. Cei doi au primti mandate de arestare preventivă pentru pentru o perioadă de 29 zile.

Autovehiculul în care se aflau țigările era oprit pe Aleea Mihail Kogălniceanu, din municipiul Huşi, iar în momentul în care cetăţenii moldoveni, aflaţi în autovehicul,  au observat patrula de siguranţă publică apropiindu-se, au încercat să părăsească zona în grabă, însă au fost opriţi de poliţişti şi jandarmi.

„În urma controlului efectuat s-a constatat că în autoturism erau transportate 9.240 pachete ţigări procurate din Republica Moldova  (184.800 ţigarete), ambalate în  14 saci, pachetele fiind timbrate cu timbru fiscal emis de Republica Moldova", a spus Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În acest caz, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi a stabilit un prejudiciu  în cuantum de 80.147 lei, constând în contravaloarea taxelor vamale, TVA-ului şi accizelor vamale ce trebuiau achitate pentru cantitatea de ţigarete.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite