Vaslui: Focuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră vasluieni au folosit armamentul din dotare pentru a prinde un cetăţean basarabean care a trecut graniţa ilegal, după ce a comis mai multe infracţiuni cu violenţă în ţara sa natală.

În după-amiaza zilei de duminică, 12 decembrie, în jurul orei 15.00, Sectorul Poliţiei de Frontieră din Berezeni a fost anunţat telefonic de grănicerii din Republica Moldova despre faptul că o persoană căutată pentru săvârşirea mai multor fapte ilegale intenționează să treacă ilegal frontiera în țara noastră.

Zeci de percheziţii în Moldova, în această dimineaţă. 30 de persoane ridicate de mascaţi

Imediat s-a demarat o acţiune tactică, iar peste aproximativ 15 minute o patrulă de poliţişti de frontieră care executa serviciul în apropierea localităţii Bumbăta, județul Vaslui, a observat un bărbat care a trecut digul de protecţie al râului Prut alergând către interiorul ţării. S-a procedat la urmărirea persoanei şi somarea acesteia în mod repetat. Pentru că aceasta a refuzat să se oprească, un poliţist de frontieră a folosit armamentul din dotare trăgând un foc în plan vertical. Lucrătorii noştri au reuşit să imobilizeze persoana în cauză, care nu avea încălţări, iar la cap avea un bandaj ce prezenta urme de sânge. Persoana nu avea asupra sa acte de identitate şi a declarat că este din raionul Hânceşti, Republica Moldova.

Bărbatul, care prezenta simptome de hipotermie, a fost transportat imediat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, fiind anunţat şi servicul judeţean de ambulanţă prin apelul de urgenţă 112. Supravegheat permanent de poliţiştii de frontieră din Berezeni, bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Huşi, unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare. Medicii au stabilit ca rănile acestuia nu necesitau internarea în spital, starea sănătăţii bărbătului fiind stabilă.

Ca urmare a celor constate, poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit celui în cauza dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmând a fi luate măsurile legale.

"Autorităţile din Republica Moldova au comunicat că persoana se numeşte Vasile Ilie S., are 24 de ani şi este domiciliată în raionul Hânceşti, acesta fiind considerat deosebit de periculos şi căutat de Comisariatul de Poliţie Leova din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru săvârşirea infracţiunilor de "huliganism agravat" şi "violare de domiciliu". Conform autorităților din ţara vecină, la sfârşitul săptămânii trecute, fiind în vizită la rude în localitatea Leova, pe fondul consumului de alcool, Vasile Ilie S. a înjunghiat trei persoane, una ajungând în stare gravă la spital", ne-a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui.

De asemenea, Vasile Ilie S. a mai fost condamnat de instanţele din Republica Moldova şi a executat pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de "furt în proporţii deosebit de periculoase" şi "jaf săvârşit de mai mult de două persoane".   

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite