Vaslui: Firme sancționate pentru nerespectarea drepturilor angajatelor însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeie insarcinata
femeie insarcinata

Inspecția Muncii Vaslui a descoperit mai multe încălcări ale drepturile salariatelor însărcinate. În urma controalelor au fost aplicate șapte sancțiuni sancțiuni contravenționale cu avertisment.

În cursul anului trecut, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a primit de la angajatori 62 de adrese prin care a fost informat că la locurile de muncă își desfășoară activitatea femei însărcinate. Potrivit conducerii instituției, au fost efectuate 49 controale pentru a se verifica dacă firmele în cauză respect  în vederea respectãrii de cãtre angajatori a prevederilor cuprinse în OUG nr. 96/2003 (protecția maternității la locurile de muncă). „Au fost constatate 14 deficiențe privind aplicarea prevederilor legale și au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale cu avertisment", a spus Costel Harja, inspector șef adjunct al ITM.

Principalele deficiențe descoperite vizează nerespectarea termenele privind transmiterea și întocmirea documentelor cuprinse în OUG nr. 96/2003, neevaluarea riscurilor pentru grupuri sensibile la riscuri specifice (femei însãrcinate) și neîntocmirea rapoartelor de evaluarea de către angajator și cei de la medicina muncii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite