Vaslui: Festival cu muzică, poezie, teatru şi istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bârladul va îmbrăca în acest weekend haine de sărbătoare: încep Zilele Culturale ale oraşului.       

Suita de evenimente cultural-artistice din acest sfârşit de săptămână va începe mâine dimineaţă, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş. Aici va avea loc Festivalul naţional de muzică uşoară „Florile copilăriei“, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe zeci de concurenţi din toate colţurile ţării. 


Festival naţional de poezie „Cezar Ivănescu“


„Sperăm să păstrăm ştacheta sus şi evenimentul să fie cel puţin la fel de reuşit ca şi în anii trecuţi. Ne dorim ca sala să fie plină. Bârlădenii care vor veni nu vor regreta“, a spus Dumitru Epure, organizatorul evenimentului. Tot mâine dimineaţă, în sala de conferinţe a Primăriei Bârlad, va avea loc o premieră culturală. Societatea „Junimea 90“ şi Muzeul Literaturii Iaşi vor organiza prima ediţie a Festivalului naţional de poezie „Cezar Ivănescu“.


După-amiază, bârlădenii pot merge la Academia Bârlădeană, unde vor fi lansate mai multe cărţi şi reviste, sau la Casa de Cultură, unde actorii Teatrului „Victor Ion Popa“ vor pune în scenă piesa „Mătrăguna“, de Nicolo Machiavelli. Mâine, tot în sala de conferinţe a Primăriei, filiala Bârlad a Societăţii de Ştiinţe Istorice va celebra 60 de ani de la înfiinţare. Cu ocazia acestui eveniment, va fi lansată o monografie a instituţiei, dar şi o medalie jubiliară. Zeci de istorici din Bârlad sau din alte oraşe şi-au anunţat prezenţa la această activitate care se va întinde pe durata a patru ore.

Evenimentul va fi prezentat de profesorul Oltea Răşcanu-Gramaticu. „Suntem iubitori de cultură, iar aceste manifestări nu pot decât să trezească în om dorinţa de a citi, de a afla mai multe despre istoria României“, a spus Gabriela Neacşu, profesoară.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite