Vaslui: Farmaciile au primit bani pentru compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cele 60 de farmacii din judeţ care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS) au primit bani pentru medicamente gratuite şi compensate.

CJAS a virat 1,6 milioane de lei în conturile farmaciştilor, urmând ca în zilele următoare să mai fie trimise încă 2,3 milioane de lei. Instituţia vasluiană era datoare farmaciilor cu aceşti bani de mai bine de o lună.

Din cauza lipsurilor financiare, multe dintre farmacii n-au avut cum să onoreze în august reţetele compensate sau gratuite.

Bani şi pentru septembrie

„Banii au ajuns în judeţul nostru în urma unei rectificări bugetare a ministerului de resort. Sumele sunt de ajuns pentru ca farmaciştii să nu mai aibă probleme în a acorda medicamente. Mai mult, avem asigurate sumele şi pentru lunile septembrie şi octombrie. În total, am primit pentru farmacii 14,3 milioane de lei“, ne-a spus Corneliu Mihalache, preşedintele CJAS Vaslui.

Farmaciştii sunt încântaţi de veştile bune primite de la CJAS Vaslui. „Ne-a fost greu să explicăm clienţilor că nu mai putem acorda medicamente gratuite. Ne bucurăm că situaţia s-a rezolvat pentru că altfel ne-am fi îngropat şi mai mult în datorii“, a spus reprezentantul unei farmacii din Bârlad.

Prin rectificarea bugetară realizată de Ministerul Sănătăţii, în conturile CJAS Vaslui au mai intrat 8,1 milioane de lei, bani ce au fost repartizaţi spitalelor pentru a-şi achita datoriile către furnizori.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite