Vaslui: Fanfarele cântă pentru Ştefan la Ivăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii comemorează 506 ani de la moartea voievodului. Prăznuirea coincide şi cu Zilele Satului. Invitaţii vor avea parte de 60.000 de sarmale şi sute de litri de vin.

Duminică, 11 iulie, vasluienii sunt invitaţi să ia parte la sărbătoarea dedicată comunei Ivăneşti. Principala atracţie este cea de-a şasea ediţie a Festivalului Fanfarelor, la care şi-au anunţat deja participarea şapte formaţii din judeţ.

Îşi vor disputa trofeul din acest an fanfara Trandafirilor şi Rotaria din Vaslui, Bârlădeanca şi Lira 2007 din Bârlad, fanfara Căminului Cultural din Ghergheşti, fanfara Slobozia din Gârceni şi cea din Pungeşti.

„În afara concursului vor mai evolua două fanfare: cea a comunei Ivăneşti şi fanfara Transilvania din Cugir, judeţul Alba Iulia. Aceasta din urmă şi-a anunţat intenţia de a participa la eveniment pentru a putea urmări evoluţia formaţiilor din zona noastră. În ceea ce priveşte fanfara din Ivăneşti, dat fiind faptul că aceasta este câştigătoarea ediţiei de anul trecut nu mai poate participa la ediţia din acest an“, a precizat Lucian Onciu, şeful Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Un festival itinerant

Festivalul este organizat în fiecare an în altă localitate. „Este un concurs itinerant. Căutăm să organizăm acest festival în localităţi în care există astfel de fanfare“, a explicat Lucian Onciu. Echipele înscrise la ediţia din acest an vor intra în concurs începând cu ora 14.00.

Pe scena din Ivăneşti vor mai urca şi două ansambluri folclorice: Trandafir de la Moldova din Huşi şi ansamblul de dansuri al Consiliului Judeţean Vaslui.
Iubitorii de muzică îi vor mai putea asculta pe cântăreţii Lili Ciortan, George Forcos Palade, Silvia Ene, Olimpia Iacob, Miruna Puiu, Maricica Mihoianu, Nea Mitică, Denisa Ciobanu şi formaţia Ritmic Grup din Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite