Vaslui: Fabricile de renume înfloresc în recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare firmă de rulmenţi din ţară, dar şi fabrica de confecţii vor face angajări şi vor mări salariile muncitorilor. În prezent, cele două societăţi bârlădene oferă locuri de muncă pentru aproximativ 3.000 de persoane.

În timp ce sute de firme au fost nevoite să tragă obloanele din cauza crizei economice, cele mai puternice întreprinderi din judeţul Vaslui, ambele cu sediul în municipiul Bârlad, o duc din ce în ce mai bine.

Una din cele mai mari firme de rulmeţi din sud-estul Europei, SC Rulmenţi SA, a înregistrat o creştere economică de aproximativ 50% în 2010, cifra de afaceri a societăţii ajungând la 70 de milioane de dolari. Rezultatele se resimt în deciziile pe care reprezentanţii firmei le -au luat pentru anul acesta. Ei îşi propun să mai angajeze în jur de 200 de persoane. În prezent, firma are 2.208 salariaţi.

Marfa este exportată

„Aceste angajări au început deja. În momentul de faţă procesăm câteva zeci de cereri. Se efectuează testele practice, pentru că nu putem primi pe oricine doreşte să lucreze la noi“, ne-a declarat Cătălin Ghenadie, directorul de resurse umane al SC Rulmenţi SA. Şi conducerea fabricii de confecţii şi-a manifestat intenţia de a mai crea în jur de 100 de locuri de muncă în acest an. Ambele firme bârlădene îşi desfac marfa în principal în străinătate.

„Pot spune că în jur de 95% din producţia pe care noi o realizăm este destinată exportului“, a afirmat Emil Copceac, directorul SC Confecţii SA, fabrică la care lucrează în prezent 840 de persoane.

Vor creşte şi salariile

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii celor două firme şi veştile pe care dumnealor mi le-au dat sunt îmbucurătoare. Cei de la societatea de rulmenţi au spus că vor să investească în jur de 10 milioane de euro în tehnologie, că intenţionează să mai deschidă o filială în India şi încă două sedii sociale: unul la Bucureşti şi celălalt la Istanbul“, a declarat Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad. Veşti bune şi pentru cei 3.000 de angajaţi de la cele două fabrici. Salariile lor vor creşte.

Astfel, lefurile de la firma Rulmenţi vor fi majorate cu 15%, în timp ce confecţionerele ar putea primi remuneraţii cu 24% mai mari în acest an. Firmele sunt printre cele mai vechi din ţară în domeniul lor de activitate. Fabrica de rulmenţi are o vechime de 53 de ani, iar cea de confecţii există pe piaţă de peste 70 de ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite