Vaslui: Englezii întârzie repatrierea lui Hondru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huşeanul Mihai Hondru lucra în Anglia la o firmă de construcţii de autostrăzi
Huşeanul Mihai Hondru lucra în Anglia la o firmă de construcţii de autostrăzi

Au trecut 53 de zile de când trupul lui Mihai Hondru se află la morga din oraşul britanic Romford, iar ancheta stagnează. Poliţiştii britanici nu au finalizat cercetările în cazul huşeanului mort pe 20 octombrie, care va fi supus la o a treia autopsie. Prietenii susţin că şefii săi vor să muşamalizeze cazul.

Ancheta în cazul lui Mihai Hondru, huşeanul de 39 de ani care a murit strivit de un buldozer pe 20 octombrie în Anglia, stagnează deşi i s-au efectuat până acum două autopsii. Potrivit lui Ian Stewart, cel care a fost desemnat de familia lui Mişu prin procură notarială să o reprezinte în Marea Britanie, ancheta e mai complicată decât s-ar fi aşteptat deoarece s-a implicat şi şoferul buldozerului.

„Ni s-a spus că va trebui efectuată o a treia autopsie, cerută de şofer. Poliţia şi cei de la Inspecţia Muncii fac două anchete paralele. Ancheta nu poate fi finalizată deoarece şoferul buldozerului a fost internat în stare de şoc la spital după incident. Autorităţile britanice vor să vadă dacă a fost sau nu accident de muncă şi de ce Mihai nu avea contract de muncă“, ne-a declarat Ian Stewart.

„Interese la nivel înalt“

Apropiaţii lui Mihai cred că la mijloc sunt interese mult mai mari, acesta fiind şi motivul pentru care Ambasada României şi cei de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) refuză să se implice. Ei susţin că Skanska Balfour Beatty, firma pentru care lucra Mişu, va ieşi cu imaginea pătată în urma anchetei pentru că este cea mai mare companie de construcţie de autostrăzi din Marea Britanie.

„Am vorbit cu persoana împuternicită şi mi-a spus că lucrurile merg spre bine şi că implicarea Ambasadei şi urgentarea trimiterii lui Mihai ar putea ruina ancheta. Omul (n.r. - împuternicitul familiei) părea foarte afectat. Cineva de la Ambasadă l-a contactat şi se pare că discuţia a fost nepoliticoasă. Sincer, nu vreau să spună că nu mai poate sa-l reprezinte pe Mihai şi pe mama lui. Şi după cum a spus el, Ambasada n-o să se implice în nimic. Tot ce pot ei să facă acum este încetinirea procedurilor şi chiar anularea drepturilor mamei“, a dezvăluit o apropiată a familiei, care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului.

Femeia nu este singura care crede astfel. „Chiar eu am trimis mai multe solicitări, în numele mamei lui Mihai, la Consulat pentru a afla de ce durează atât ancheta. Nu ni s-a dat un răspuns concret“, a confirmat şi Ciprian Melinte, bun prieten de-al lui Mihai.

Repatrierea se amână
Reporterii „Adevărul de Seară“ au solicitat Ministerului Afacerilor Externe informaţii despre caz încă de săptămâna trecută. Compartimentul de presă a trimis după şase zile un răspuns vag. „Investigaţiile sunt încă în derulare, fapt care a condus la decizia de amânare a termenului de repatriere a trupului neînsufleţit. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu se pot face publice elemente suplimentare“, se arată în comunicatul MAE.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite