(UPDATE) Vaslui: Elena Udrea a semnat contractele de modernizare a orașelor Vaslui și Huși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului semnează, astăzi, cele 9 proiecte cuprinse în Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municiipiilor Vaslui şi Huşi. Valoarea totală a proiectelor este de 31 milioane euro, finanţarea fiind efectuată din fonduri europene.

UPDATE 17.10 La ieşirea din Centrul Eparhial, Adrian Porumboiu, finaţatorul echipei FC Vaslui, a declarat că are alte relaţii cu preasfinţia sa Corneliu Bârlădeanu şi că nu a venit la Huşi să se roage să plece antrenorul Lopez Caro. Totodată, omul de afaceri vasluian a refuzat să facă vreo referire la discuţia pe care a purtat-o cu Elena Udrea.

image

UPDATE 17.00 Elena Udrea s-a întâlnit cu omul de afaceri Adrian Porumboiu la Episcopia Huşilor. După ce a vizitat Biserica Episcopiei, acolo unde s-a rugat la icoane, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a mers la Centrul Eparhial din oraşul dintre vii. Aici, Udrea s-a întâlnit cu preasfinţia sa, Corneliu Bârlădeanu, episcopul Huşilor şi cu omul de afaceri Adrian Porumboiu. 

image

UPDATE 16.45 Elena Udrea a vizitat parcul Cuza Vodă din Huşi, acolo unde s-a pozat alături de bâtrâni şi copii. Ministrul Turismului şi-a permis chiar să şi glumească cu primarul Ioan Ciupilan, căruia i-a spus: "Sper că acum copiii nu chiulesc şi vin în acest parc aşa cum se întâmpla şi pe vremea când eu eram la şcoală". După baia de mulţime din parc, Udrea a plecat în vizită la Episcopia Huşilor.   

image

UPDATE 16.30 Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: "Aş spune că astăzi nu mai este valabilă acea vorbă spusă de un binecunoscut om politic din PDL cu ceva vreme în urmă şi anume aceea că administraţiile locale nu ştiu să facă proiecte europene. Este important să aducem bani europeni pentru a pune în practică astfel de proiecte. Avem 4,3 miliarde de euro bani europeni pe care îi putem aduce în ţară, dar important e ca aceşti bani să ajungă până în 2013. Noi până acum nu am cheltuit decât 2,8 miliarde de euro şi trebuie neapărat să folosim banii europeni, deoarece ţara noastră nu are în momentul acesta bani pentru infrastructură, modernizări de şcoli şi multe altele". 

UPDATE 16.20 Prezent la eveniment, deputatul Dan Marian a afirmat: "Nu am mai fost atât de emoţionat de la nunta mea". În replică, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a declarat: "Eu din ce ştiu trebuia să asistăm la un eveniment fericit, însă înţeleg de la domnul deputat că este un moment asemănător cu cel de la nunta lui".

image

UPDATE 16.10 Ioan Ciupilan, primar Huşi: "În sfârşit a sosit ziua în care voi semna şi proiectul de modernizare a oraşului dintre vii. Va fi o muncă grea, deoarece prioiectul nostru are alte patru subproiecte. Dacă nu venea ziua de astăzi eu nu îmi puteam ţine promisiunea făcută huşenilor ".

Vasile Pavăl, primar Vaslui: "Acest proiect va transforma Vasluiul într-un oraş aşa cum şi l-au dorit locuitorii. În sfârşit, după doi ani am ajuns şi la etapa de finanţare. Chiar dacă municipiul se va transforma într-un şantier sunt sigur că toată lumea va fi mulţumită". 

UPDATE16.00 Mihaela Cososchi, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, spune că nu ştie de ce au fost aduşi la întâlnirea cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului cei 30 de elevi. "Este problema directorilor de şcoli, care nu mi-au comunicat nimic referitor la intenţia lor de ao întâmpina pe Elena Udrea cuşcolari ", a declarat  Cososchi.

UPDATE 15.50 Elena Udrea a venit în oraşul dintre vii însoţită de un echipaj de la poliţia rutieră, neurmând astfel exemplul şefului statului care în luna septembrie a renunţat la serviciile poliţiştilor ce însoţesc coloanele oficiale. Decizia preşedintelui Traian Băsescu a  fost luată ca urmare a protestului neautorizat din faţa Palatului Cotroceni  a angajaţilor din cadrul Ministerului de Interne.

UPDATE: 15.45 Elena Udrea a sosit cu peste 45 de minute întârziere. În sala Primăriei, peste 400 de oameni au aşteptat-o pe Elena Udrea, printre aceştia numărându-se şi subprefectul Ciprian Iftimoaie, şefii deconcentratelor, parlamentari, dar şi peste 30 de elevi.

Vizita ministrului Elena Udrea va începe la ora 15.00, la sediul Primăriei Huşi, unde vor fi semnate proiectele de modernizare a celor două municipii. Totodată, Elena Udrea va avea o scurtă întrevedere cu episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, iar la final va efectua o inspecţie la Parcul „Alexandru Ioan Cuza" din Huşi, obiectiv care se află în modernizare.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite