Vaslui: Edilul din Bogdăniţa, adus cu forţa la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Florinel Bleoju a lipsit două luni de la serviciu şi s-a întors la birou când a aflat că i se pregăteşte suspendarea. Bărbatul a fost reclamat de către secretarul instituţiei, care s-a plâns Prefecturii din Vaslui că activitatea este blocată în lipsa primarului.

Prefectura Vaslui a demarat la sfărşitul săptămânii trecute o anchetă după ce secretarul Primăriei Bogdăniţa a reclamat că primarul nu a mai dat pe la serviciu de mai bine de două luni. După ce a fost ameninţat public că îşi va pierde funcţia, edilul comunei vasluiene, Florinel Bleoju, s-a întors săptămâna aceasta la serviciu, susţin autorităţile.


A muncit două săptămâni de la începutul anului


Angajaţii primăriei au spus că Florinel Bleoju mai trecea din când în când prin instituţie, dar fără a-şi exercita meseria. „Primarul a aflat de procedura de suspendare pe care urma să o declanşăm, conform legii, aşa că a revenit la serviciu. Nu i-am dat nicio sancţiune pentru că dumnealui, în calitate de ales, nu avea obligaţia de a semna vreo condică de prezenţă“, a spus Levente Csaba Szekely, prefectul judeţului Vaslui.


Suspendarea lui ar fi intervenit automat dacă lipsea 45 de zile consecutiv, însă primarul a mai trecut din când în când pe la serviciu. Practic, de la începutul acestui an, cumulat, edilul nu a dat pe la serviciu decât două săptămâni. Ieri, chiar dacă prefectul a spus că primarul s-a întors la lucru, Florinel Bleoju a fost de negăsit. Reporterii „Adevărul de Seară“ au încercat să ia legătură ieri cu primarul comunei Bogdăniţa, dar acesta nu a răspuns nici pe telefonul personal şi nici pe cele din biroul său.

S-a plimbat la Bucureşti şi a fost bolnav

„Am făcut numeroase drumuri la Bucureşti pentru a rezolva o problemă foarte delicată, după ce mi s-a imputat un proiect SAPARD, implementat în urmă cu câţiva ani. Deşi iniţial m-am opus să semnez recepţia lucrărilor, până la urmă am semnat condiţionat, mai ales că aveam făcut un împrumut în bancă. Ni s-a imputat de către Uniunea Europeană un milion de euro pentru lucrări de proastă calitate, fiindu-ne blocate şi conturile primăriei. Am înştiinţat toate organismele statului, pentru că nu era vina noastră, însă nimeni nu ne-a ajutat“, a declarat Florinel Bleoju pentru Mediafax. El a mai precizat că s-a îmbolnăvit, motiv pentru care nu a venit la serviciu, dar nici nu a adus documente justificative.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite