Vaslui: Drumurile din judeţ, motiv de procese la CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la drumuri au fost oprite din lipsă de bani
Lucrările la drumuri au fost oprite din lipsă de bani

Bugetul Vasluiului riscă să fie executat silit din cauza unor datorii înregistrate în urma unor contracte de investiţii. Mai multe firme care au făcut lucrări de reparaţie pe drumurile din judeţ sunt hotărâte să-şi recupereze banii de la stat în instanţă.

Câteva societăţi care nu şi-au mai primit banii pentru lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene vor să dea în judecată Consiliul Judeţean Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, datoria către aceste societăţi este mult prea mare pentru bugetul pe care îl are la dispoziţie, mai ales că ultima rectificare a fost una în minus. Mai mult, şefii judeţului recunosc că există riscul să se ajungă şi la executare silită.

Datorii de milioane

„Eu îi înţeleg pe constructori şi le dau perfectă dreptate. Ei au semnat nişte contracte cu noi şi este normal şi firesc să le dăm banii. La începutul anului, atunci când am contractat lucrările, nu aveam de unde să ştim că în trimestrul IV, Guvernul ne va lăsa fără bani“, a declarat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

Refacerea drumurilor din judeţul Vaslui a costat CJ 4 milioane de lei. Cele mai mari debite sunt către o societate din Murgeni, care are de recuperat aproape 3 milioane de lei. „Dacă nu ne vor da banii îi vom acţiona în instanţă pe cei de la judeţ. Deja am vorbit cu avocaţii şi pregătim terenul. Şi noi avem datorii făcute prin bănci şi pe la furnizorii de materiale. Şi pe noi ne dă statul în judecată dacă nu plătim. Ne-am săturat de atâtea promisiuni“, a declarat Emil Savin, administratorul  firmei de construcţii.

20 de milioane retrase în trimestrul IV

La ultima rectificare bugetară, cea din luna august, judeţul Vaslui a rămas fără 8 milioane de lei. La aceştia se adaugă alte 12 milioane de lei, fonduri tăiate direct de la cele 86 de primării. Practic, autorităţile locale lăsate fonduri vor avea probleme în sezonul rece. Mai mult, şoferii care vor trece prin aceste localităţi vor avea bătăi de cap când va veni zăpada deoarece şefii judeţului nu au fonduri pentru deszăpezire. „Nu numai că avem drumuri cât de cât făcute şi neplătite, dar nu mai avem nici cu ce să le deszăpezim. Ne-ar trebui aproximativ 3 milioane de lei pentru a asigura astfel de servicii. La această dată, licitaţia ar fi trebuit să fie deja organizată şi toate lucrurile puse la punct, dar din păcate nu avem aceşti bani în buget“, ne-a spus Dumitru Buzatu, vicepreşedinte CJ .

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite