Vaslui: Diplomaţi moldoveni, prinşi cu ţigări de contrabandă în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul ambasadorului Moldovei la Bucureşti şi un consilier din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova au încercat să introducă în ţară 7.500 pachete cu ţigări.

Cei doi basarabeni au încercat să profite că se aflau la volanul unor maşini cu număr de Corp Diplomatic, astfel că au sperat că vameşii şi poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa le vor permite trecerea fără să-i supună unui control.

S-au înşelat însă, iar la controlul vamal la care au fost supuşi, în maşinile acestora au fost descoperite 7.500 de pachete cu ţigări. Într-o maşină erau ascunse cinci mii de pachete de ţigări „Plugarul", iar în celălalt autoturism au fost găsite 2.500 pachete de ţigări marca „Winston".   

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui au refuzat să comenteze incidentul şi au afirmat că nu a fost un caz de contrabandă, întrucât valoarea ţigărilor găsite asupra celor doi nu depăşeşe suma de 20.000 lei. Cu toate acestea, diplomaţii basarabeni au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei fiecare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite