Vaslui: De Crăciun, șoferii au primit în „dar“ dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest. Foto arhivă
Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest. Foto arhivă

Polițiștii vasluieni au depistat în ultimele zile mai mulți șoferi în trafic care nu aveau permis de conducere sau se aflau sub influența băuturilor alcoolice. De asemena, în ultimele 48 de ore pe raza județului s-au produs mai multe accidente rutiere, fără urmări grave însă.

Primului dosar penal a fost întocmit pe numele unui tânăr în vârstă de 22 ani, din localitatea Dragomirești. Alexandru P. a luat mașina cumnatului său fără ca acesta să știe. Aflat în stare avansată de ebrietate (1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat) și fără să aibă permis de conducere, tânărul a ăierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de electricitate.  

Duminică seara, polițiștii l-au oprit pentru control pe Bogdan S. (32 ani), din Vaslui, care conducea un autoturism cu viteză excesivă pe o stradă din localitate. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reţinut în vederea suspendării din luna martie 2010, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. În aceeași situație se afla și acum, vasluianul având o alcooleme de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi seară, oamenii legii au depistat un alt șofer în stare de ebrietate. Leonid N. (32 ani) avea o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Câteva ore mai târziu, polițiștii l-au oprit pentru verificări pe vasluianul Alexandru T. (21 ani), care conducea un autoturism pe strada Ștefan Ciubotăraşu. În urma verificărilor, însă, s-a constat că tănărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite