Vaslui: Dau economiile pe distracţia de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluienii preferă să-şi petreacă Revelionul la restaurantele cochete din oraş
Vasluienii preferă să-şi petreacă Revelionul la restaurantele cochete din oraş

Oamenii au strâns din timp bani pentru petrecerea de Revelion. Cei mai mulţi au ales să înceapă anul 2011 la restaurant, la munte sau peste hotare.

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă cei mai mulţi vasluieni, aceştia au pregătit din timp bani pentru a petrece cum se cuvine de Anul Nou.

Administratorii restaurantelor din Vaslui susţin că mai toate locurile au fost ocupate, iar cei care decid acum să petreacă Revelionul într-un local au şanse reduse să mai găsească ceva disponibil. „Avem toate locurile rezervate de acum o lună. Nu a rămas niciun scaun liber. Încercăm să le oferim cele mai bune servicii persoanelor ce au ales să petreacă seara dintre ani la restaurantul nostru“, a spus Mitică Popa, administrator. Preţul unei mese festive în oraş costă între 120 şi 210 lei, în funcţie de meniul oferit.

Vacanţă în Bucovina

Alţii au preferat să plece din oraş, mai mulţi decât în anii trecuţi, iar una dintre destinaţiile preferate a fost Bucovina. „Anul acesta am avut clienţi mai mulţi ca în anii trecuţi. Preţurile au fost mai mici şi chiar cei care de obicei plecau în străinătate au preferat să rămână în ţară“, a explicat Radu Bumbu, managerul unei agenţie de turism. Pachetul de cinci zile şi patru nopţi la o pensiune pentru două persoane a costat, în medie, 1.600 de lei cu toate serviciile incluse.

„Am pus deoparte banii câştigaţi în vară. Mi-am făcut rezervarea din timp pentru că era şi o ofertă destul de avantajoasă la Gura Humorului. Am vrut să schimb peisajul de Sărbători. În plus, la munte ai mai multe opţiuni pentru timpul liber decât la Vaslui“, a afirmat Ionut Preda, student.

În acelaşi timp, deşi majoritatea vasluienilor au programul festiv de Revelion „bătut în cuie“, o parte au lăsat organizarea petrecerii pe ultima sută de metri. „Am vrut să plec la munte, dar trebuia să plec de miercuri. Având în vedere că am câteva proiecte, nu am putut să plec. aşa că voi petrece acasă  de Revelion“, ne-a spus Cătălin Călin, administrator de firmă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite