Vaslui: Datornicii, strânşi cu uşa de administratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de vasluieni au primit în ultima lună somaţii de la asociaţiile de proprietari pentru a-şi achita restanţele. Administratorii se plâng că nu mai au nici ei bani să îşi plătească debitele către furnizori, către stat sau să dea salariile angajaţilor.

În ultima lună, peste 500 de familii cu datorii mari la întreţinere au primit somaţii de plată de la administratorii asociaţiilor de proprietari din oraş. Oamenii se plâng că nu au bani, însă administratorii rămân pe poziţii şi spun că au strâns liste cu datornici care au de plătit zeci de mii de lei. „Noi ne îndreptăm spre faliment pentru că nu ne mai putem achita datoriile la stat. Impozitele pe salarii sunt foarte mari. La noi, la asociaţie, doar pentru 3 salariaţi plătim în jur de 1.600 de lei dările către sănătate, şomaj şi impozite“, s-a plâns Neculai Gentimir, administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 3.

Administratorii ameninţă

Cei mai mulţi şi mai mari datornici sunt bugetarii care s-au ales cu salariile micşorate anul trecut. Unii dintre ei au datorii de mii de lei, la care se adaugă şi penalităţile. „Am aproape 3.000 de lei datorii la asociaţie, recunosc, dar nu am cu ce să le achit. Sunt bugetar, iar salariul meu este de 650 de lei după micşorare. Din aceşti bani plătesc celelalte utilităţi şi mănânc“, ne-a spus Tina Avram, de 27 de ani.


Şi la blocurile ANL sunt pline listele de la intrarea în scară de restanţieri. „Locatarii de la blocul 287, sc. A, adică ANL-ul din Crucea Gării, mă mănâncă. Vor lumină pe casa scării, vor ca liftul să funcţioneze, vor curăţenie, însă nu îşi plătesc datoriile la asociaţie. Eu nu mi-am luat salariul de două luni ca să le asigur lor un trai decent. Îi anunţ de pe acum că de la 1 iunie toate cele 8 blocuri turn pe care le administrez nu vor mai avea lift disponibil“, a ameninţat Alexandrina Chiriţă, administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 31 din Vaslui.

Familiile ale căror venituri nu depăşesc 1.000 de lei pe lună pot scăpa de penalităţi, care în unele cazuri sunt mult mai mari decât datoriile în sine, dacă îşi achită integral debitele către asociaţii.

Puteţi scăpa de penalităţi

Vasluienii care vor să scape de penalităţi mai au termen, conform legii, până pe 1 iunie. Locatarii care nu îşi achită datoriile la întreţinere nici după ce au primit somaţia, riscă să fie daţi în judecată.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite