Vaslui: Cozi ceauşiste pentru adeverinţa de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţia este determinată de numărul mic de ghişee, iar conducerea instituţiei promite că îmbulzeala va dispărea în câteva zile. 

Funcţionarii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui abia mai fac faţă numărului mare de oameni care s-au prezentat la ghişeele instituţiei pentru a lua o adeverinţă de şomer. Motivele îmbulzelii sunt creşterea numărului de şomeri cu peste 500 de vasluieni în luna ianuarie şi modificarea Legii 416, care prevede ca şomerii să meargă la sediul AJOFM lunar şi nu trimestrial cum era până acum.

Veniţi din toate colţurile judeţului, vasluienii au fost prezenţi în faţa instituţiei încă de la primele ore ale dimineţii şi au stat câte patru, cinci ore pentru a intra în posesia râvnitei adeverinţe.

„N-am mâncat nimic“

„E bătaie de joc ce se întâmplă. Intră câte cinci oameni odată şi, la 15 minute, iese doar câte unul. Nu spune nimeni de ce merge atât de greu“, s-a plâns Vasile Lungu (42 de ani). Supărată era şi Veronica Bagdasar. „Eu am venit de la ora 9.00 şi stau de trei ore şi jumătate la rând. Nu am mâncat nimic de dimineaţă. Am intrat în şomaj în decembrie, soţul nu are serviciu şi trebuie să duc hârtia la Primărie ca să-mi dea ajutor social“, ne-a spus Veronica Bagdasar (49 de ani).

Reprezentanţii AJOFM dau vina pe numărul mic de angajaţi care lucrează în instituţie şi au recunoscut că n-au soluţii pentru a evita astfel de situaţii. „Timpul de aşteptare a crescut în ultimele două zile, însă vina nu ne aparţine. Aglomeraţia se datorează faptului că la acelaşi ghişeu se eliberează vize de şomaj, adeverinţe pentru venitul minim garantat şi se primesc dosare pentru indemnizaţia de şomaj. Credem că situaţia va mai dura în aceste condiţii câteva zile“,  a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Poliţiştii locali au făcut ordine la Bârlad

La sediul AJOFM din Bârlad, din cauza cozilor uriaşe, reprezentanţii instituţiei au solicitat ajutorul poliţiştilor locali pentru a supraveghea îmbulzeala. Ieri, peste 60 de bârlădeni au stat ore întregi la coadă pentru a pune mâna pe adeverinţa dorită. „Stau de trei ore la coadă. Nu înţeleg de ce nu sunt mai multe ghişee. Nu văd că lumea stă ore întregi pentru o adeverinţă?“, s-a întrebat Marin Doltu, de 42 de ani.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite