Vaslui: Corneliu Bichineț a strâns toată clasa politică în beci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Bichineț și-a botezat fiecare butoi cu numele eunor politicieni
Corneliu Bichineț și-a botezat fiecare butoi cu numele eunor politicieni

Vicepreședintele CJ Vaslui își botează vinurile de peste 10 ani cu numele principalilor actori de pe scena politică. Prin beciul lui Corneliu Bichineț au poposit Iliescu, Rodica Stănoiu, Adrian Năstase, vinuri care, însă, s-au „casat". Au dispărut și Traian Băsescu sau Eena Udrea, însă au rămas piesele de rezistență: Vadim Tudor, Păunescu, Ponta, Boc sau Văcăroiu. Anul viitor, Bichineț vrea să aibă propriul butoi în cra

„Știu că toate trebuie să poarte un nume și, cum îmi plac oamenii, am considerat că și vinurile pe care le produc trebuie să fie personalizate", ne explică vicepreședintele Consiliului Județan (CJ) Vaslui, Corneliu Bichineț, motivul pentru care în urmă cu zece ani a decis să boteze fiecare butoi de vin pe care îl are în cramă. De pe cele 1,5 hectare de vie, Bichineț afirmă că scoate atât vin cât îi trebuie, însă „nu cantitatea contează, ci calitatea".

Dacă la început la mare căutare erau Ion Iliescu, Gheorghe Funar sau Adrian Năstase, Bichineț a ținut pasul cu schimbările de pe scena politică și astfel au apărut în crama sa Elena Udrea, Traian Băsescu, Victor Ponta sau Crin Antonescu. „În urmă cu doi ani de zile a apărut Băsescu, am coborât-o în beci pe Elena Udrea și pe Emil Boc, într-un butoiaș minuscul", afirmă Bichineț, adăugând totodată că, dezamăgit de prestația unor personaje politice, a rămas în beci doar cu câteva „piese de rezistență": „Corneliu Vadim Tudor, Adrian Păunescu, Crin Antonescu, Victor Ponta, pe care l-am intuit din vreme că va ajunge cineva; Nicolae Văcăroiu, cu esență tare, un rachiu de 55 de grade pentru bărbați și pentru femei iubețe; Boc, într-o evidentă diminuare sub aspectul recipientului, iar alții au ajuns la capitolul butoi fără doage sau cu doagele sările, vinuri oțetite sau, pur și simpu, i-am trecut în categoria murături", punctează Corneliu Bichineț.

Ponta dă speranțe, iar Vadim e pus pe fapte mari

Întrebat pe ce criterii a ales să numească vinurile, vicepreședintele CJ afirmă că a ținut cont de comportamentul și persoanlitatea politicienilor. „Eu lucrez cu materialul clientului și în funcție de comportamentul politicienilor am făcut caracterizarea lor și caracteristicile vinurilor din butoaiele respective; butoaie care sunt de 700, 800, 500 de litri sau mai mici, iar Boc dacă o ține tot așa va ajunge într-o sticlă de streptomicină", a mai spus Bichineț.

Tot într-un recipient destul de mic este și Ponta (merlot roșu), dar cu perspective foarte bune pentru viitor. „Ca esență, fără a avea un damf, Ponta are din aroma infatuată a lui Năstase, din roșul aprins al lui Iliescu și ceva aghiazmă de la «popa Sârbu» (Ilie Sârbu, socrul lui Ponta - n.r.). Oricum, este un vin care îți dă oarece speranțe...", afirmă șeful CJ.

Despre Emil Boc (Aligote), Bichineț spune că i-a fost drag, în urmă cu ceva ani când au fost colegi în Parlament, însă între timp s-a acrit și se gândește deja să-l arunce afară în ogradă. „E un vin pentru nefericiți. Celor cărora le servesc câte un degetar intră în transă parcă. Fac figuri, sar, gesturi cu gura, cântă în engleză, chichireză și catalană ori o iau pur și simplu pe câmp ca apaucații, strigând ca răcanii: Hai liberare!",  explică Bichineț, adăugând că Antonescu (riesling) este „cam guraliv și după ce bei două pahare începi să devii lacrimogen, începi să urci ca bezmeticul, fie pe Elena Udrea, fie pe Emil Boc sau chiar direct pe Tăriceanu".

Membru PRM cu funcții importante în partid, Bichineț nu putea să îl uite pe Corneliu Vadim Tudor (noham românesc). „Cel mai consistent, cel mai tumultos și mai nobil vin e frăguța Vadim Tudor. Spumant, nelinișit, după două pahare ești pus pe fapte mari și privești cu încredere, deși nu prea ai motive, spre Europa. E un vin din via pe care bunicul meu, când se năștea mama, a plantat-o acum 75 de ani", își caracterizează Bichineț piesa de rezistență din cramă.

Printre preferatele sale se numără și Adrian Păunescu (căpșunică). „Eu l-am prețuit foarte mult pe Adrian Păunescu, motiv pentru care l-am și pus la loc de cinste. Pot să-i spun «Lacrima lui Hristos», balsam pentru zei. Oricum, un fel de întăritor, și pentru cei de dincoace, și pentru cei de dincolo", a precizat șeful CJ.

Udrea a făcut furori

Dacă Bichineț poate servi oricând un pahar din butoiul lui Vadim sau Adrian Păunescu, tinerii o regretă și acum pe Elena Udrea. „În urmă cu doi ani, trei ani, când era și ea (Elena Udrea, n.r.) mai jună, flăcăii trăgeau direct acolo. Pe unii a trebuit să-i resuscitez ca să-și revină. Oricum, dintre toate a fost butoiul cel mai călărit (...) Era un vin alunecos. Un fel de busuioacă bălaie, un vin șiret după două pahare, pentru că tinerii începeau să aibă halucinații, unii chiar chiuiau, iar la patru-cinci pahare intrau în transă", a încheiat Corneliu Bichineț.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite