Vaslui: Conexiune wireless funcţională pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an şi jumătate de când a fost inaugurat sistemul în şase zone din oraş, vasluienii nu se pot conecta gratis. Un test simplu arată că sistemul montat pe banii Ministerului Comunicaţiilor este în zadar.

Inaugurat şi mediatizat cu mult fast în luna decembrie a anului 2009, serviciul de internet wireless oferit gratuit vasluienilor a fost un eşec încă din start. În niciuna dintre cele şase zone în care teoretic se poate accesa gratuit internetul sistemul nu funcţionează. Reporterii „ADS“ Vaslui au verificat fiecare zonă în parte împreună cu câţiva adolescenţi. Rezultatul: reţeaua există, dar nu ne putem conecta la ea.

Pasează responsabilitatea


Primăria Vaslui a pus la dispoziţia cetăţenilor acest sistem prin implementarea proiectului „Creşterea accesului la serviciile de internet“, graţie unui parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societatea Informaţională. Edilii recunosc că la început au fost mici probleme, dar susţin că s-au rezolvat între timp. „Serviciul a început să devină funcţional din primăvara lui 2010. Au fost mici probleme tehnice la început, dar ele au fost rezolvate. Nu trebuie decât să îţi faci un user şi o parolă, după care să te loghezi. Nu înţeleg de ce lumea spune că nu se poate conecta“, ne-a declarat viceprimarul Valeriu Caragaţă. Acesta a adăugat că în curând sistemul va fi modernizat, iar aria de acoperire va fi mult mai mare.

„Începând cu 1 ianuarie 2011 s-a încheiat un nou contract pe doi ani. După primele şase luni, serviciile vor costa Primăria Vaslui 6 euro pe lună. Deja avem în vedere achiziţia unei aparaturi noi, care să îmbunătăţească calitatea acestui serviciu, dar deocamdată nu ştim exact care ar fi costurile. Poate atunci nu vor mai fi probleme la conectare“, a mai spus viceprimarul.


„Păcat de idee“


Internetul wireless ar fi trebuit să poată fi accesat în Parcul Copou, Piaţa Civică, Parcul Movas, Piaţa Independenţei, Casa Armatei şi Piaţa Traian. Aria de acoperire a echipamentelor, după cum prevede proiectul, este de aproximativ 300 de metri şi ar trebui să funcţioneze permanent. Cei mai mulţi vasluieni salută această idee, dar sunt şi voci care nu sunt de accord cu astfel de investiţii.


„Mie mi se pare o prostie, vă spun sincer. Nu ştiu câtă lume ar avea nevoie să iasă din casă pentru a se conecta la internet. Decât să se bage bani în astfel de proiecte, mai bine s-ar investi în alte scopuri. Mie mi-ar fi ruşine să ies din casă ca să folosesc de internetul oferit de Primărie“, a spus Cătălin Balaban, 28 de ani, barman.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite