Vaslui: Condamnat de cancer la o tinereţe în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Cărămidaru se înţelegea foarte bine cu ceilalţi elevi din clasă
Silviu Cărămidaru se înţelegea foarte bine cu ceilalţi elevi din clasă

Băiatul se află internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, unde medicii încearcă să stopeze evoluţia bolii prin chimioterapie.

Vestea că Silviu Cărămidaru (16 ani) are cancer a şocat rudele şi colegii de la Liceul „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad. Până să afle că este bolnav, adolescentul făcea naveta din comuna natală, Banca, până la şcoală. Profesorii săi confirmă că era printre cei mai buni din clasă. Totul s-a schimbat însă în momentul în care medicii oncologi de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi i-au pus teribilul diagnostic: sarcom sinovial monofazic.

La câteva zile după ce a început anul şcolar, Silviu a fost internat la spitalul din Iaşi, unde face tratament cu citostatice. Costul acestora depăşeşte lunar 1.000 de lei, mai mult decât venitul părinţilor săi. Profesorii şi colegii săi şi-au arătat solidaritatea faţă de tânărul suferind, s-au mobilizat şi au reuşit să adune 4.000 de lei. Cu această sumă, familia lui Silviu a reuşit să achite prima parte a tratamentului. Lupta abia a început însă. Silviu va mai sta în spital până la primăvară, iar, dacă boala va regresa, se va putea discuta despre o intervenţie chirurgicală care să înlăture tumora.

Donaţii, la colegiu

„Ambii părinţi sunt bugetari în sat şi câştigă foarte puţin. Noi sperăm să se facă bine. Vom face în aşa fel încât el să recupereze materia, pentru a nu pierde anul“, a spus Vlad Giurcanu, dirigintele liceanului. Câţiva colegi de-ai săi au fost în vizită la Iaşi. „După ce l-am vizitat noi, situaţia s-a înrăutăţit. I-a căzut părul. Sperăm să se însănătoşească“, a povestit Patricia Galan, colegă de clasă.

Băieţii speră ca acesta să se întoarcă pe terenul de sport. „E sociabil. Ne înţelegeam foarte bine. Sper să se întoarcă la şcoală ca să jucăm din nou fotbal împreună“, a adăugat Cristian Angheluţă, alt coleg. Cei care vor să-l ajute pe Silviu pot dona bani familiei prin casieria Colegiului „Gheorghe Roşca Codreanu“.

Şi părinţii au deschis un cont în care persoanele cu suflet mare pot dona bani pentru Silviu: RO27 BRDE 380 SV 302 599 33800, pe numele Ioan Cărămidaru.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite