Vaslui: Cinci gospodării inundate şi trafic feroviar restricţionat în zona localităţii Bârzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă seara, ploile torenţiale căzute pe raza localităţii Bârzeşti, comuna Ştefan cel Mare, au dus la restricţionarea traficului feroviar pe relaţia Vaslui - Iaşi. Două trenuri accelerat Iaşi - Galaţi au avut întârzieri de peste 20 minute, după ce mecanicii de locomotivă au fost nevoiţi să circule cu restricţie de 5 km pe oră, pe raza localităţii Bârzeşti, acolo unde un torent de apă a afectat un podeţ de cale fera

„Ploile abudente căzute într-un interval scurt de timp au făcut ca nivelul apei pe un pârâu din Bârzeşti să crească, pe un podeţ, până la nivelul şinei de cale ferată, impunându-se automat şi restricţionarea traficului feroviar pe sectorul respectiv la 5 km pe oră. Un revizor de la Secţia Bârlad a Regionalei CFR Iaşi s-a dus în zona repectivă pentru a stabili dacă se impune menţinerea restricţiei. La ora actuală, trenurile circulă în zona respectivă cu o nouă restricţie, de 10 km pe oră", a declarat Costel Puflea, şeful Secţiei Poliţiei Transporturi Feroviare Vaslui.

Ruperea de nori a dus şi la inundarea unor gospodării şi drumuri comunale din satul Bârzeşti. „În urma unei prime evaluări, am constatat că au fost afectate cinci gospodării din Bârzeşti, unde apa a intrat în curţile oamenilor, fără a fi afectate locuinţele acestora. De asemenea, torentul de apă a spălat macadamul de pe trei drumuri comunale care fac legătura între satul Bârzeşti şi localităţile limitrofe, fiind afectate şi patru poduri şi podeţe", a precizat Emil Huzum, primarul comunei Ştefan cel Mare.

La solicitarea autorităţilor locale din comuna Ştefan cel Mare, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a fost trimis în localitatea Bârzeşti pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile populaţiei.     

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite