Vaslui: Cimitirul „Eternitatea“, făcut spaţiu de recreere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleile sunt pline de noroi, iar cei care aşteaptă pomană îi agasează pe vasluienii veniţi să se reculeagă la mormintele cunoscuţilor.

Edilii  vor să „îngroape“ în cimitirul „Eternitatea“ 1,35 milioane de lei pentru lucrări de modernizare, iar alţi 70.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. „Vor fi modernizate poarta de acces, aleile principale şi cele secundare, vor fi semnalizate parcelele şi vor fi montaţi stâlpi de iluminat şi băncuţe“, a explicat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui. Aceasta a dăugat că, prin această investiţie, „se doreşte ca cimitirul să devină un spaţiu de recreere, unde poţi să citeşti o carte în linişte“. 

„Trebuie să avem grijă de morţii noştri“
Reamenajarea cimitirului este o idee mai veche a primarului Vasile Pavăl, care anunţa încă din vară că „Eternitatea“ va intra într-un amplu proces de modernizare, mai ales că locul de veci arată jalnic.

„Acolo trebuie făcută ordine. Există firme care lucrează acolo şi jecmănesc oamenii. Există oameni fără căpătâi care ponegresc amintirea celor înmormântaţi. De asemenea, primim reproşuri din partea celor care vizitează  cimitirul că nu au alei de acces, că nu se poate desfăşura o slujbă fără să fie agasaţi de zeci de oameni care, practic, le iau din mânã. Acest fenomen s-a amplificat, iar la un moment dat nu am mai putut face faţă nici cu Poliţia Comunitară“, spunea primarul Vasile Pavăl în vara anului trecut. Intenţiile edililor par să îi mulţumească pe vasluieni care, deşi nu consideră neapărat necesară modernizarea, o găsesc cel puţin oportună.

„Mai trebuie un cimitir“
„Nu ştiu dacă e nevoie să bagi atâţia bani în cimitir, dar unele lucrări trebuie făcute. Mai ales în ce priveşte aleile de acces la mormine. Trebuie făcute mai multe alei printre morminte pentru că la unele, care sunt mai în capăt, ajungi foarte greu, mai ales atunci când plouă. Dacă se găsesc bani pentru tot felul de prostii, ar fi bine să avem grijă şi de morţii noştri“, a spus Tatiana Mîcnea, educatoare. De acord cu modernizarea este şi Vasile Buzincu, dar acesta are o nouă propunere pentru municipalitate. „Ar mai trebui făcut un cimitir. Aici deja nu prea mai sunt locuri, iar la cimitirul din Cartier ştiu că erau probleme cu pământul, pentru că pânza freatică este foarte sus“, a subliniat Buzincu, pensionar.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite