Vaslui: Chiriaşi ANL prea săraci ca să devină proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul mare anunţat de Primărie îi determină pe vasluieni să amâne cumpărarea apartamentelor. Oamenii se plâng că nu au de unde să facă rost de zeci de mii de euro, cât costă o locuinţă. Doar 12 familii din 218 îşi permit să cumpere imobilele.

160 de persoane din Bârlad locuiesc în apartamente ce aparţin Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL), însă niciunul nu a devenit proprietar. Până acum, reprezentanţii Primăriei au primit opt cereri de cumpărare, însă toate au fost abandonate de proprietarii care s-au speriat de preţurile mari cerute.

Aceaşi situaţie este şi în municipiul Vaslui, acolo unde pentru 58 de locuinţe scoase la vânzare au fost depuse doar 12 dosare de cumpărare.

Preţuri prea mari

Pentru a putea achiziţiona un apartament sau o garsonieră ANL, chiriaşii trebuie să locuiască în acel spaţiu de cel puţin doi ani. Preţul este însă principalul impediment pentru chiriaşi care spun că nu au bani.

„Din câte ştiu eu, costul unei locuinţe este comparabil cu preţul pieţei. Vorbim de zeci de mii de euro, bani pe care nu avem de unde să-i scoatem. Cred că în aceaşi situaţie se află şi ceilalţi chiriaşi“, ne-a spus Marinela Sandu, de 41 de ani. Costul unei locuinţe este calculat în funcţie de numărul de metri pătraţi, gradul de uzură şi valoarea terenului. O garsonieră ajunge la cel puţin 20.000 de euro, în timp ce un apartament cu trei camere poate ajunge şi la 35.000 de euro.

„E foarte mult şi oamenii n-au atâţia bani pentru a le cumpăra“, recunoaşte Constantin Cocoloi, reprezentant al Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Bârlad.

VIP-urile de la ANL rămân chiriaşi

Costul chiriei lunare la un apartament ANL este, în medie, de 100 de lei. La Bârlad, chiriaş în locuinţele statului este şi deputatul Adrian Solomon, care stă într-un apartament cu trei camere din zona Cărămidărie.

Tot acolo locuieşte şi viceprimarul oraşului, Traian Petcu. Niciunul dintre ei nu şi-a depus dosare de cumpărare a locuinţelor, potrivit reprezentanţilor Primăriei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite