Vaslui: Cerşetorii de sub nasul primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din faţa Primăriei Vaslui şi până în cimitirele administrate de aceeaşi instituţie, oraşul geme de vagabonzi. Încurajaţi de pasivitatea edililor, milogii audevenit foarte agresivi faţă de trecători, hărţuindu-i practic până capătă un bănuţ.

Chiar în faţa Primăriei, instituţia care ar trebui să facă ordine în oraş, mai multe femei cu fuste înflorate îşi trimit odraslele la „produs“, în parcarea din apropiere. Copii lor sunt „comitetul de întâmpinare“ al tuturor vasluienilor care vin cu treabă la Primărie. Se iţesc imediat la geamurile maşinilor parcate şi-l petrec cu alai pe şofer până la uşa instituţiei, cerându-i cu insistenţă un bănuţ.


Luate la întrebări de reporterul „Adevărul de Seară“, pirandele nu recunosc. „Ce domnule, eu nu am trimis niciun copil… Şi ce domnule dacă cere, ţi-a băgat mâna în buzunar?“, s-a burzuluit una dintre „supraveghetoare“. Vasluienii spun că s-au săturat să găsească cerşetori pe toate străzile. „Îi alungi de-aici şi ei se duc în altă parte. Este foarte greu să opreşti cerşetoria“, crede Neculai Grigoruţă. Alţii cred că de vină sunt chiar vasluienii pentru că le dau bani milogilor. „Tot noi suntem de vină că le dăm câte ceva. Dacă nu le-am da niciodată, n-ar mai sta la cerşit şi ar încerca să facă altceva“, crede Antoaneta Ichim.


Cimitirul, loc de nelinişte


Oamenii nu scapă de insistenţele milogilor nici când vor să aprindă o lumânare la mormintele rudelor răposate. În zilele de sărbătoare, zeci de cerşetori îi „vămuiesc“ pe cei care trec de poarta cimitirului. Şefii oraşului cred că dacă vor gospodări ei locurile de veci vor putea ţine în frâu fenomenul. În şedinţa de ieri, consilierii au preluat pentru administrare cimitirul.


„Tot mai mulţi oameni sunt deranjaţi de cerşetorii care îşi duc veacul prin cimitir şi pe bună dreptate. Vrei să te duci liniştit la slujbă şi când colo nu mai ai loc de ei. Sunt foarte greu de stăpânit. Vreau ca Poliţia Comunitară să ia măsuri drastice şi să nu-i mai văd pe-acolo“, a subliniat primarul Vasile Pavăl.

Razii printre milogi


În ultima săptămână au fost luate în evidenţă 16 persoane, dintre care 11 au fost surprinse când apelau la mila cetăţenilor şi au fost sancţionate contravenţional de către poliţiştii comunitari. Jumătate din persoanele găsite nu îşi au domiciliul în judeţul Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite