Vaslui: Centrele de asistaţi sociali sunt pline-ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărăcia a împins sute de vasluieni în braţele instituţiilor de ajutor social. Şefii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui se plâng că sunt supraaglomeraţi şi că nu mai fac faţă situaţiei. Astfel, unele centre sociale sunt ocupate în proporţie de 130%.

„Avalanşa de internări a început încă de anul trecut. Zeci de bătrâni, mulţi dintre ei abandonaţi de familii, au ajuns în grija statului. De asemenea, în ultimele luni, mulţi copii au ajuns şi ei în centrele pentru minori, tot din cauză că părinţii nu mai aveau cu ce să-i crească“, ne-a declarat Ionel Ştefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Probleme mari la Bârlad
Dacă în cazul minorilor problema se mai poate rezolva prin plasarea micuţilor în grija unor asistenţi maternali, în cazul adulţilor sau al persoanelor de vârsta a treia care vor să fie primate într-un azil, cererile se rezolvă cu mare întârziere din cauza lipsei de locuri.


Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Bârlad, unde doar în ultima lună s-au înregistrat 15 internări. „Dacă în mod normal, în cele 3 centre avem 45 de paturi, numărul beneficiarilor este de 66. Asta înseamnă că utilizăm personalul la maxim. În loc de doi angajaţi pe cameră folosim doar un singur asistent pe schimb“, ne-a precizat Mirela Petcu, directorul Complexului de Servicii pentru Persoanele cu Handicap Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite