Vaslui: Centralele termice, lăsate de izbelişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele nouă clădiri, câte au mai rămas în posesia Primăriei, au ajuns surse inepuizabile de fier vechi şi de mizerie. Edilii încearcă să le vândă şi pe acestea, dar n-a făcut nimeni vreo ofertă. Locuitorii din vecinătate spun că ar fi trebuit dărâmate la timp şi amenajate parcări.

Primăria Bârlad mai are în administrare nouă clădiri în care au funcţionat, pe vremuri, centrale termice. Imobilele abandonate oferă un peisaj urban dezolant. Într-o stare deplorabilă, acestea au căzut victime timpului şi hoţilor de fier vechi, care le-au demontat bucată cu bucată. La fosta centrală de pe Strada Alea Parc, gratiile de fier care susţineau în trecut ferestrele au dispărut. Oamenii din zonă spun că acestea au fost furate.

„Eu stau chiar în spatele acestei centrale şi în fiecare noapte aud cum trag hoţii de fier vechi şi mai demontează ceva. Cred că le vând, însă mă mir cum de mai au de unde să scoată“, a spus o localnică. Potrivit autorităţilor, toate cele nouă centrale sunt păzite în timpul nopţii de către poliţiştii comunitari. Bârlădenii care locuiesc în preajma fostei centrale de pe strada Vasile Pârvan spun că mai degrabă autorităţile ar trebuie să dărâme clădirea lăsată de izbelişte.


La preţ redus, fără clienţi


„Ar putea să facă un parc de joacă sau un spaţiu de parcare, vedeţi că nu avem unde să ne lăsăm maşinile“, ne-a spus Violeta Minciună. Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei spun că cele nouă clădiri vor fi scoase în curând la vânzare. „Luna viitoare vor fi scoase la licitaţie cele nouă foste centrale pe care le mai avem. Suma solicitată se ridică la aproximativ 2,3 milioane de lei. Preţul fiecăreia este stabilit în funcţie de valoarea terenului şi a clădirii“, a spus Constantin Niţuc, purtător de cuvânt al Primăriei.


În ultimii trei ani, preţul fostelor centrale a fost redus de trei ori din cauza lipsei clienţilor. Municipalitatea cere acum cu 20% mai puţin decât solicita iniţial. În 2007, s-au vândut 10 dintre cele 19 centrale, cu 2,7 milioane de lei. Autorităţile au încercat să scape şi de cele rămase, însă n-a găsit muşterii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite