Vaslui: Centrale de apartament pentru abonaţii Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei sunt decişi să strîngă cureaua şi să nu mai arunce cu bani pentru ţinerea în funcţiune a SC Termica SA, societatea de furnizare a agentului termic în Vaslui.

„Iarna aceasta nu mai putem face nimic. Mai sunt două luni din acest sezon rece şi nu putem sista activitatea pentru că i-am condamna pe oameni să îngheţe în apartamante. Iarna viitoare, însă, este greu de crezut că Termica va mai furniza căldură pentru abonaţi. Se merge doar pe pierdere şi sunt cheltuite sume enorme“, a declarat viceprimarul Daniel Neacşu, anunţând practic falimentul societăţii.


Mai rentabil cu centrală de apartament


În prezent, edilii caută soluţii pentru a veni în ajutorul vasluienilor care au achitat  la timp facturile către Termica. „În situaţia în care Termica se va închide, o variantă este aceea de a monta, pe cheltuiala noastră, centrale termice de apartament abonaţilor, urmând ca sumele să fie recuperate în rate“, a mai spus Daniel Neacşu. Intenţia edililor de a monta centrale termice abonaţilor Termica este văzută cu ochi buni de vasluieni. „Cred că această soluţie trebuia luată mai demult. Cu centrală ai câtă căldură vrei în casă, plus că ai şi apă caldă la discreţie. Îţi controlezi mai bine şi costurile“, a spus Vasile Bosnea.


La Vaslui, gigacaloria are unul dintre cele mai ridicate preţuri din ţară, respectiv 430,01 lei, însă abonaţii plătesc doar 180 lei, plus TVA, diferenţa fiind acoperită de subvenţiile acordate de Guvern şi Primărie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite