Vaslui: Căruță ticsită cu țigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țigările erau cărate cu o căruța
Țigările erau cărate cu o căruța

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat doi tineri din comuna Stănileşti care transportau cu căruţa ţigări de contrabandă cu timbru de Republica Moldova. Transportul ilegal a fost monitorizat permanent cu aparatura de termoviziune, iar în urma a patru percheziţii domiciliare s-au găsit 15 baxuri care conţineau 7.500 de ţigări (150.000 de ţigarete) „Focus". Cele două persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Huşi care executau serviciul cu noua aparatură de supraveghere în zona localităţii Pogăneşti, au observat două persoane care se deplasau cu o căruţă de la malul râului Prut către localitate. Atelajul, în care au fost observate mai multe colete suspecte, era condus în viteză pe lângă liziera pădurii şi canale. „Fără să ştie că sunt monitorizate permanent de poliţiştii de frontieră, cele două persoane au oprit în curtea unei case din localitatea Pogăneşti unde au început să descarce o parte din colete. După câteva ore, cei doi au ieşit din curtea locuinţei şi au fost repede identificaţi de poliţiştii de frontieră: Gelu Ionuţ M. și Sergiu Andrei H., ambii de 22 de ani, din localitatea Pogăneşti", a spus Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Zona a fost supravegheată permanent, iar ieri diminață, pe baza mandatelor de percheziţii emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, poliţiştii de frontieră au descins la patru locaţii din satul Pogăneşti.

„În curtea unde era oprită căruţa s-au descoperit 10 baxuri cu ţigări «Focus»  cu timbru de Republica Moldova: 5 în atelaj şi 5 în apropierea acestuia. Alte 5 baxuri au fost găsite aruncate în curtea vecină. De asemenea, la domiciliul lui Constantin P., tot din Pogăneşti, s-au descoperit 2.100 lei, 800 euro şi 15 lei moldoveneşti, suspecți a proveni din activitatea infracțională, motiv pentru care pentru sumele de bani au fost ridicate în vederea continuării verificărilor", a mai spus Corogeanu.

Pe parcursul anchetei, cei doi tineri au recunoscut că au primit cele 7.500 de pachete de ţigări (150.000 de ţigarete) de la un cetăţean moldovean, care le transportase pe malul românesc al râului cu o barcă de cauciuc.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite