Vaslui: „Cântec, joc şi voie bună, la Negreşti în bătătură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii interpretează melodii populare în cadrul festivalului
Copiii interpretează melodii populare în cadrul festivalului

Iubitorii de folclor din Vaslui sunt aşteptaţi duminică la un festival al muzicii populare.

La Negreşti vor veni ansamblurile folclorice „Todireşteanca“, „Floricica de pe Prut“, „Răzeşii lui Ştefan“, „Soleşteanca“, „Muntenarii“, „Răzeşii“ şi „Obârşii Negreştene“. Pe scenă vor urca mai multe formaţii de dansuri populare: „Sălcioara Prutului“, „Hora“, „Mioriţa“, „Răzeşii“.

În cadrul festivalului, vor evolua Orchestra „Firicelul“,  Ansamblul „Mugurelul“ şi orchestra Primăriei, „Rapsodia Vasluiului“, cu participarea soliştilor Silvia Ene, Lili Ciortan, George Forcos Palade şi Marilena Guzgan. Ansamblul „Obârşii Negreştene“ este format din copiii de la Centrul de Plasament din Negreşti. Aceştia au participat la zeci de concursuri şi festivaluri pe tot cuprinsul ţării, de unde s-au întors cu numeroase premii.

Fără discriminări

„Dansul e o formă artistică care îi apropie şi îi uneşte pe copii. Aici, nu numai că nu se fac discriminări, dar s-au legat şi prietenii adânci, astfel încât nu se face nici o diferenţă între copiii din familii şi cei de la Centru. Prin participarea noastră la concursuri şi festivalurile din ţară le-am oferit tuturor copiilor posibilitatea de a vedea multe din frumuseţile ţării, dar şi bucuria muncii răsplătite“, a spus Elvira Grigoraş, coordonatorul Ansamblului „Obârşii Negreştene“.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite