Vaslui: Canabis ascuns în borcane cu dulceață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali de la Biroul Vamal Albiţa au descoperit 115 gr de canabis, ascunse în borcane cu dulceață și vinete, aflate în bagajele de cală ale unui autocar ce venea din Republica Moldova.

În baza unor informaţii date la nivelul Inspectoratului Județean al Poliției de Frobtieră Vaslui şi cu sprijinul informativ al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui s-a declanşat o acţiune în baza unui plan comun,  solicitându-se lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra unui autocar ce efectua curse regulate pe ruta Chișinău - Italia.

„În timpul controlului, echipa comună a descoperit în bagaje, într-o cutie de carton, trei borcane de sticlă (unul cu salată de vinete, unul cu dulceaţă de nuci şi unul cu dulceaţă de piersici), în care se aflau trei pungi de plastic învelite în folie de aluminiu, două a câte 40 grame şi una de 35 grame, în care se afla substanţă vegetală mărunţită de culoare oliv", a precizat Irina Gheucă-Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Conținutul celor trei pliculețe a fost supus unor teste pentru depistarea narcoticelor, ocazie cu care s-a constatat că substanţa a reacţionat pozitiv la testul „Canabis", motiv pentru care, Ion D., în vârstă de 27 ani, cetățean moldovean, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere fără drept de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc.

În același autocar, pe timpul controlului vamal, au fost descoperite în mai multe colete  690 pachete ţigări „L&M", „Winston" și „Marlboro" cu timbru fiscal Republica Moldova, în valoare totală de aproximativ 3.000 lei, țigări care aparțineau  șoferului de schimb, Ion P., în vârstă de 29 ani. De asemenea, pe lângă cele 690 deopachete de țigări descoperite, alte 2.180 de pachete ţigări, marca «Winston» au fost abandonate în favoarea statului român, de către pasagerii autocarului, întrucât depăşeau normele plafonului vamal admis.

„Autoritatea vamală a dispus sancţionarea contravenţională a persoanei în cauză cu amendă în valoare de 5.000 lei şi indisponibilizarea ţigărilor în vederea confiscării. Totodată, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale", a mai spus Irina Gheucă-Mirică.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite