Vaslui: Campanie de prevenire a abuzurilor sexuale împotriva minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au aflat de la poliţişti informaţii despre abuzurile sexuale
Elevii au aflat de la poliţişti informaţii despre abuzurile sexuale

Aproximativ 300 de elevi din unităţile de învăţământ din Iana şi Băcani au participat, în data de 5 octombrie la o campanie de prevenire a abuzului sexual îndreptat împotriva minorilor.

Copiii au aflat de la oamenii legii informaţii despre ceea ce presupune abuzul sexual şi care sunt modalităţile de evitare a acestui gen de infracţiune.

"Elevilor li s-a atras atenţia asupra faptului că anturajul negativ, asociat cu consumul de alcool şi vizionarea în grup a unor filme cu conţinut pornografic, constituie în multe cazuri instigări la săvârşirea unor astfel de infracţiuni, dând naştere acelui curaj de grup care pentru unii tineri, de obicei timizi şi reţinuţi, se manifestă prin acţiuni violente, iraţionale care uimesc familia şi cunoscuţii. Poliţiştii i-au sfătuit pe elevi ca ori de câte ori sunt martori la comiterea unor infracţiuni sau devin victime ale unor infracţiuni, să nu ezite să anunţe imediat poliţia.  Dacă renunţă să depună reclamaţie, ajută infractorii să comită alte fapte", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În ultimii ani, în judeţul Vaslui s-a înregistrat o creştere a cazurilor de abuzuri sexuale împotriva minorilor din mediul rural.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite