Vaslui: Cabliştii, obligaţi să îngroape firele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cablurile care aparţin firmelor de televiziune şi de comunicaţii trebuie să dispară de pe stâlpi şi blocuri în cel mult doi ani.

În acest moment sunt în municipiul Vaslui, conform edililor, peste 20 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul telecomunicaţiilor sau oferă servicii de televiziune prin cablu şi internet. „De mai bine de doi ani noi am anunţat firmele în cauză că vor trebui să găsească soluţii, astfel încât cablurile şi firele să fie subternate. I-am îndrumat încă de atunci să-şi constituie fonduri pentru a putea începe lucrările“, a spus viceprimarul Daniel Neacşu. Edilul a adăugat că, deşi firmele au la dispoziţie doi ani pentru a îngroba cablurile, o parte din ele vor trebui să demareze lucrările din această primăvara.

Pregătesc scumpiri la abonamente
„În scurt timp vom demara lucrările de modernizare a oraşului, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Atunci mai multe străzi vor fi şantiere, astfel că şi operatorii de telefonie, cablu sau alte servicii vor trebui efectueze lucrările pentru a îngropa firele. Asta pentru că nu vrem să fim în situaţia de a ciopârţi străzile după ce abia le-am asfaltat“, a explicat Neacşu. Operatorii de cablu, telefonie şi internet nu sunt bucuroşi de hotărârea Consiliului Local. Ei afirmă că vasluienii vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru abonamente.

„Noi am purtat mai multe discuţii cu cei de la Primărie, pentru a vedea cum vom proceda. Trebuie să vorbim şi cu reprezentanţii celorlalte firme din domeniu pentru a face aceste lucrări în comun. Oricum, este vorba de o investiţie consistentă, iar acest lucru cu siguranţă se va reflecta şi în abonamentele clienţilor noştri“, ne-a declarat Sorin Rusu, administratorul IQnet.

Tudor Popa, directorul filialei Vaslui a RCS-RDS, afirmă că societatea are deja un proiect în acest sens. „Oricum, lucrările vor fi făcute sub supravegherea Primăriei. Cât despre modificarea preţurilor pentru serviciile oferite este prea devreme să comentez acum“, a spus Popa. Mai numulţumit s-a arătat Ciprian Arustei, directorul Teleplus. „Nu poţi veni cu o hotărâre aşa, de azi pe mâine, mai ales că cei de la Primărie nu au stabilit normele tehnice şi metodologie şi nici nu ne-au oferit o alternativă“, a spus Arustei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite