Vaslui: CJ Vaslui dă Guvernul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţaţi cu procese de firmele care au asfaltat drumurile judeţului şi care nu şi-au primit banii, şefii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui ameninţă că dau în judecată Guvernul.

Suma totală datorată societăţilor se ridică la 2 milioane de lei, ceea ce echivalează exact cu suma stabilită în bugetul judeţului pentru astfel de investiţii.

De fapt, situaţia a fost creată de Ministerul Finanţelor care, la începutul lunii iulie, a mutat banii destinaţi reabilitării drumurilor din trimestrul 3 în trimestrul 4.

Firmele, hotărâte să-şi recupereze banii

„Oare cei din Guvern nu ştiu că  noi ne-am fixat anumite obiective la început de an? Acum ce să facem dacă nu avem cu ce le plăti? Pentru ce ne mai chinuim să facem buget, pentru ce ne mai chinuim să facem proiecte, pentru ce mai dezbatem investiţiile în cadrul şedinţelor de Consiliu Judeţean?“, se întreabă Vasile Mihalachi, preşedintele CJ.

Acesta a explicat că administratorii firmelor şi-au anunţat intenţia de a da CJ în judecată în următoarele săptămâni pentru neplata datoriilor. Cum următoarea rectificate bugetară nu le garantează aleşilor că Guvernul va trimite fonduri la Vaslui, aceştia sunt hotărâţi să ia atitudine. „Nici noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom da, la rândul nostru, Guvernul în judecată pentru situaţia creată“, a adăugat şeful judeţului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite