Vaslui: Brazii artificiali, pe lista de cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluienii preferă să cumpere brazi artificiali din marile magazine
Vasluienii preferă să cumpere brazi artificiali din marile magazine

Oamenii vin la piaţă, se interesează de preţul unui brad, însă se întorc acasă cu mâna goală, spre mâhnirea comercianţilor.

Vestea că au apărut brazii naturali în pieţe i-a atras ca un magnet pe vasluieni. Din păcate, oamenii nu au fost prea încântaţi de preţuri, care li s-au părut destul de piperate. Anul acesta, pomii de Crăciun se vând cu sume cuprinse între 30 şi 150 de lei, în funcţie de înălţimea bradului.

„Speram să fie ceva mai ieftini, dar se pare că m-am înşelat. Prefer să cumpăr un brad artificial, care e cam la acelaşi preţ, dar măcar îl am şi în anii viitori. Pentru câteva zile nu merită să iei un brad natural. Dacă ar fi să dau doar bani pe pom ar mai fi ceva, dar mai trebuie şi împodobit“,  a spus Mihai Grigoraş, un vasluian aflat în piaţă la cumpărături.

Sunt dispuşi să negocieze

Comercianţii de brazi naturali spun că sunt dispuşi să mai negocieze, dar nu foarte mult pentru că nu vor avea profit. „De mai bine de 5 ani eu vin şi vând brazi la Vaslui. Ştiu că lumea e săracă, de aceea se poate negocia. Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că şi noi plătim taxe. Am cheltuit cu transportul şi preţul iniţial de achiziţionare. Nu ne îmbogăţim prea tare, dar nici să ieşim în pierdere nu ne convine“, a spus Gheorghe Luncă, comerciant venit din judeţul Neamţ cu brazi de vânzare.

Brazii artificiali, la mare căutare

În schimb, repezentanţii marilor magazine din oraş nu se plâng de clienţi. Brazii artificiali sunt la mare căutare deoarece sunt consideraţi a fi mult mai practici şi mai ieftini. „Noi deja suntem pe punctul de a epuiza un prim stoc. Avem oferte cu brazi gata împodobiţi, tocmai pentru a scuti clienţii de a face alte cheltuieli şi de a căra bagaje multe. Au fost la mare căutare şi pot să spun că sunt mulţumită de cum au mers vânzările. De aceea, vom reface stocul cu brazi artificiali săptămâna aceasta“, a spus Rita Popa, administratorul unui mare magazin din Vaslui.

Pentru decor, vasluienii vor cumpăra crengi de brad.„E mai convenabil să iei un brad artificial din magazin. Plus că trebuie oricum să cumperi globuri, beteală şi dulciuri. Am să cumpăr câteva crengi din piaţă ca să avem miros de brad în casă“, a afirmat Mădălina Iorga.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite