Vaslui: Big Brother la Liceul „Mihail Kogălniceanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai renumite licee din județ, Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" (LMK) din Vaslui și-a întărit măsurile de supraveghere asupra elevilor.

Instituția de învățământ a achiziționat un sistem de supraveghere video performant care va ușura enorm activitatea celor care se ocupă de paza liceului. Format din 16 camere așezate strategic pe toate holurile unității, dar și în afara acesteia, toți cei care intră sau care ies din liceu vor putea fi văzuți prin monitoarele de control, imaginile fiind înregistrate și stocate într-un calculator. "Un astfel de echipament era foarte necesar, deoarece liceul este poziționat în zonă centrală, nu are garduri, iar în aceeași curte se află și clădirea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), copii fiind foarte expuși. Oricum, noi avem elevi și profesori de serviciu pe fiecare hol al unității, iar la cele două intrări toată lumea este legitimată", ne-a declarat Gheorghe Cârjă, managerul liceului.

Doar 11  licee au sisteme de supraveghere video

Potrivit unei situații întocmite de compartimentul "siguranță în școli" a ISJ Vaslui, la ora actuală, din cele 21 licee din județ, doar jumătate din ele au instalate sisteme de supraveghere video. Cazurile de violență în școli înregistrate anul trecut au fost cel mai bun exemplu care să demonstreze cât de benefice sunt astfel de sisteme. Dintre ele amintim pe cel al unui elev care a bătut o profesoară de la școala nr. 8 din municipiul reședință de județ. "Era necesar un astfel de echipament. După câte s-au întâmplat anul trecut, dar mai ales în urma atenționărilor primite de organele abilitate ce se ocupă de siguranța în școli, trebuia să implementăm și noi un astfel de sistem", ne-a mai Gheoghe Cârjă. De aceeași părere sunt și elevii care învață la LMK. "Nu ne deranjează că suntem suravegheați în permanență. Decât să ne lovim de cazuri cum au fost cele de anul trecut de la școala 8 sau de la liceul <Ion Mincu>, mai bine să fim supravegheați. În felul acesta ne simțim și noi mai în siguranță", ne-a spus și Daniela, elevă în clasa a XI-a.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite