Vaslui: Bătrân cercetat penal pentru braconaj şi uz ilegal de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel S., în vârstă de 72 ani, din localitatea vasluiană Chetrosu, este anchetat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Vaslui pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Bărbatul este membru vânător şi posesor legal de armă de vânătoare, însă la un control inopinat al oamenilor legii nu nu a putut justifica folosirea muniţiei achiziţionată în ultima perioadă de la un magazin din municipiul Bârlad.

„Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au mai reţinut în sarcina lui Viorel S.şi deţinerea fără drept de muniţie letală interzisă, precum şi nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte păstrarea muniţiei letale, fapt pentru care au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare totala de 3000 lei. Împotriva bătrânului a fost luată măsura aplicării sancţiunii administrative de suspendarea a dreptului de a deţine arme şi muniţie letală, pentru o perioadă de 6 luni", a spus Mihaela Ştraub, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului IPJ Vaslui.

Potrivit prevederilor Codului Penal, uzul de arma letală, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar braconajul se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite