Vaslui: Bătaia de la Şcoala 3 i-a speriat pe părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea unităţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) vor lua astăzi o decizie. Consiliul profesoral s-a întrunit pentru a hotărî ce sancţiuni vor primi bătăuşele.

După mediatizarea cazului în care cele două eleve ale şcolii „Constantin Parfene“ din Vaslui şi-au împărţit pumni şi picioare, părinţii se tem să îşi mai lase copiii nesupravegheaţi. Atât când merg la şcoală, dar mai ales când scapă de la ore, cei mici sunt însoţiţi fie de părinţi, fie de bunici sau alte rude. „Nu pot să îmi mai ales nepoţica singură. Mi-e frică după ce am auzit ce s-a întâmplat. E groaznic să ştii că al tău copil nu e în siguranţă la şcoală“, ne-a spus Maria Cosma, mama unei eleve în clasa a III-a la „Constantin  Parfene“.

Au ajuns „vedete“ printre adolescenţi
„Până acum, nepoţica mea se ducea şi venea de la şcoală neînsoţită. Când am auzit ce s-a întâmplat, vin să o iau eu de la şcoală, că părinţii ei sunt la serviciu“, ne-a spus şi Valerica Andrieţ, bunica unei fetiţe în clasa a VI-a. Ieri la prânz, câţiva elevi din clasele a VIII-a povesteau de zor cele întâmplate.

Vezi aici bătaia dintre cele două eleve

Ei se amuzau pe seama fetelor, iar despre una dintre ele spuneau că nu ar fi cheie de biserică. „Mihaela, de la a VIII-a A, i-a mai dat o palmă Biancăi (din clasa a VIII-a B) într-o pauză. Ea i-a propus să se întâlnească după ore să se bată şi a ameninţat-o că, dacă nu vine, va lua o bătaie cruntă, deşi Bianca i-a spus că e operată şi că nu poate să vină. Mihaela ameninţă şi băieţii că vor lua bătaie dacă nu îi convine ceva. O ştie toată şcoala că este obraznică şi rea de gură“, ne-a povestit unul dintre adolescenţi.

Astăzi, la închiderea ediţiei, cadrele didcatice care fac parte din Consiliul Profesoral încă erau în şedinţă pentru a decide care vor fi pedepsele pe care le vor primi cele două bătăuşe. Potrivit regulamentului, Mihaela şi Bianca riscă să se aleagă cu nota scăzută la purtare sau să fie transferate disciplinar la alte clase ori unităţi de învăţământ.

Un băiat, mărul discordiei

Tot astăzi, conducerea IŞJ Vaslui va decide şi dacă ceilalţi elevi care au luat parte de pe margine la bătaie vor fi sau nu sancţionaţi. „Vinovaţi de altercaţia dintre cele două sunt şi martorii care au filmat pentru că, în loc să intervină, le-au încurajat să se lovească“, a declarat Mihaela Cososchi, şeful IŞJ. Conducerea Şcolii „Constantin Parfene“ a constatat că Bianca şi Mihaela au recurs la bătaie după ce una dintre ele a vrut să se plimbe cu scuterul iubitului celeilalte. Considerând că nu este corect, aceasta din urmă a provocat-o pe rivala ei la o bătaie după orele de curs. Fetele s-au încăierat joia trecută, în curtea aflată în apropierea şcolii. Colegii au filmat bătaia şi au postat-o pe internet.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite