Vaslui: Basarabeancă cu paşaport fals în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit o tânără din Republica Moldova care a încercat să iasă din România cu un paşaport românesc falsificat.  

Silvia T., în vârstă de 25 ani, s-a prezentat aseară la controlul vamal, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, legitimându-se în faţa oamenilor legii cu un paşaport simplu românesc, pe acelaşi nume. 

„Cu ocazia controlului de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului, s-a procedat la efectuarea de verificări amănunţite a documentului în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că fila informatizată nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind falsificat", a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Totodată, poliţiştii au mai stabilit că paşaportul în cauză a fost emis de autorităţile române pe numele altei persoane şi că s-a falsificat fila informatizată a documentului prin spălare chimică, după care s-a aplicat o nouă filă cu fotografia şi datele de identitate ale basarabencei. Pusă în faţa probelor, tânăra a recunoscut că a cumpărat paşaportul românesc falsificat de la un conaţional, în schimbul sumei de 5.000 euro.

Silviei T. S-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite