Vaslui: Bârlădenii beau zilnic apă rece cu porţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bârlădenii iau apă de la cişmea cu găleţile deoarece rămân des fără apă la robinet
Bârlădenii iau apă de la cişmea cu găleţile deoarece rămân des fără apă la robinet

Locuitorii sunt revoltaţi de situaţie mai ales că plătesc cel mai scump metru cub de apă din zona Moldovei.

 Cel puţin o dată pe săptămână, bârlădenii sunt nevoiţi să se aprovizioneze de la cişmelele dintre blocuri deoarece n-au apă la robinet. De obicei, sistările sunt anunţate din timp de către reprezentanţii Aquavas, firma distribuitoare, însă nu de puţine ori se întâmplă ca apa să „sece“ dintr-o dată.

„Cei de la firma Aquavas pun aceste întreruperi pe seama avariilor dese, însă ce vină avem noi pentru acest lucru? Sunt firmă privată, să-şi repare conductele şi să nu-şi mai bată joc de noi”, ne-a spus Virgil Ghinea, învăţător.

„Ar trebui să curgă aur“

Bârlădenii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că sunt cu plăţile la zi, chiar dacă li se facturează cel mai scump metru cub din zona Moldovei, respectiv 4,14 lei. În celelalte oraşe preţul este cuprins între 2,27 şi 3,12 lei.

„Unde se duc banii pe care îi dăm? De ce nu repară conductele? La cât plătim, ar trebui să curgă aur la robinet“, a spus şi Corina Spătaru, asistent medical. În replică, reprezentanţii Aquavas spun că de vină sunt conductele vechi, care se sparg uşor din cauza uzurii. „Până nu se vor face reparaţii capitale, nu avem ce face. Încercăm să rezolvăm cât mai rapid orice defecţiune“, a spus Vasile Ungureanu, directorul Aquavas. După ce joia trecută bârlădenii au stat opt ore fără apă potabilă, mâine vor trebui să reia naveta cu căldări spre cişmelele dintre blocuri.

„Am primit reclamaţii“

Firma furnizoare va curăţa rezervorul de la staţia Crâng, acţiune care va lăsa pe uscat mai bine de jumătate de oraş. În zona Deal şi Deal II (aproape 10.000 de oameni) va curge apa doar dimineaţa şi seara, câte două ore, iar la blocuri apa va avea presiune scăzută la etajele 1 şi 2, în timp ce de la 3 în sus nu va mai curge deloc. Şefii de la Protecţia Consumatorilor spun că nu au făcut până acum verificări la firma bârlădeană pentru a vedea dacă sistările sunt sau nu legale.

„E greu de spus fără a face o anchetă dacă întreruperile sunt sau nu în limita legii. Noi am primit mai multe reclamţii de la bârlădeni care erau nemulţumiţi de valoarea facturilor“, ne-a spus Dan Cain, şeful Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite