Vaslui: Bani mai mulţi pentru educaţie şi sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de buget va fi votat în şedinţa de Consiliu Local (CL) de la mijlocul lunii februarie. Până atunci, vasluienii îşi pot spune părerea cu privire la modul în care trebuie cheltuite fondurile.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul acesta este de 118 milioane de lei, cu 10 milioane mai puţin decât anul trecut. „Având în vedere că anul acesta vor intra în execuţie proiectele din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, banii îi vom folosi pentru finalizarea acestor lucrări, dar şi pentru celelalte proiecte pe care le avem în derulare, în special pe infrastructură“, a declarat primarul Vasile Pavăl. Edilul a adăugat că, până să devină hotărâre de CL, proiectul de buget poate suferi modificări, în funcţie de propunerile vasluienilor.

Cei care au „amendamente“ la proiectul propus de municipalitate, le pot aduce la cunoştinţă edililor prin intermediul adresei de e-mail a Primăriei (pmv@primariavaslui.ro), pe forumul găzduit de site-ul instituţiei sau printr-o adresă făcută la Registratură.

Nu-i interesează fântâna
Vasluienii spun că sănătatea şi educaţia sunt domeniile în care trebuie investiţi cei mai mulţi bani. „Trebuie daţi bani la spitale pentru că, dacă nu eşti sănătos, poţi avea orice şi tot degeaba“, ne-a spus Liliana Enache, adăugând că nici şcolile nu trebuie neglijate.

Valentin Dascălu se plânge că la intrarea în suburbia Moara Greci şoseaua este sub orice critică. „Străzile trebuie făcute neapărat, şi nu doar cele din Centru. Sunt străduţe din cartiere care arată mai rău ca la ţară. De asemenea, mai trebuie verdeaţă pentru că aveam prea mult beton în oraş“, a precizat Dascălu.

Vasluienilor pare să nu le pese dacă fântâna din Centru va fi modernizată sau demontată. Doar 40 de persoane au răspuns apelului făcut de Primărie în urmă cu o lună şi jumătate. „Discuţiile cu privire la fântâna cinetică nu s-au finalizat. O decizie probabil va fi luată în viitoarea şedinţă de CL“, a precizat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite