Vaslui: Baia Comunală a devenit WC public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi paşi de Primăria Bârlad este un monument al neputinţei edililor. De ani de zile clădirea publică zace abandonată, fiind populată noaptea de aurolaci şi boschetari.

Clădirea fostei Băi Comunale din Bârlad, cândva impunătoare, zace acum cu pereţii coşcoviţi, tâmplăria smulsă şi emană un miros pestinenţial. Vinovaţi de starea sa deplorabilă sunt cerşetorii care şi-au dat loc de întâlnire aici, dar şi indiferenţa edililor, care au lăsat clădirea să se degradeze încet, ani la rând. „Clădirea este destul de mare, e în centrul oraşului, putea fi transformată într-un spaţiu comercial măcar şi Primăria ar fi avut de câştigat din asta. Este păcat că ne batem joc de astfel de clădiri, cu care în trecut obişnuiam să ne mândrim“, spune Ionel Toader (39 de ani). Fosta baie a fost uitată atât la propriu, cât şi la figurat de cei care ar fi trebuit s-o aibă în grijă. Reporterii „Adevărul de Seară“ au încercat să afle mai multe despre trecutul acestei clădiri de la instituţia care gestiona băile cât mai erau în funcţiune, adică de la Regia Autonomă de Gospodărire Comunală şi Locativă (RAGCL) Bârlad.

„Nu am găsit nimic până acum despre această construcţie. Ştiu că şi anul trecut mi-a cerut cineva aceste date şi nici atunci nu le-am găsit. Vom mai căuta“, ne-a promis Florina Barbu, arhivar la RAGCL. Aleşii bârlădeni promit însă că fosta Baie Comunală nu va rămâne în această stare deplorabilă.

Viitor Centru de Sănătate

În ultima şedinţă de Consiliu Local, edilii Bârladului au votat o hotărâre prin care municipalitatea se va împrumuta, printr-un credit bancar, de 7.700.000 de lei. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru realizarea a patru obiective importante din oraş, printre care şi transformarea Băii Comunale într-un Centru de Sănătate.

Reprezentanţii Primăriei spun că suma necesară pentru această investiţie nu a fost încă stabilită. „Nu putem vehicula o sumă anume până când nu vom avea cifra oficială. Valoarea lucrărilor va fi stabilită în scurt timp şi e posibil ca anul acesta să înceapă investiţia“, ne-a spus Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Până la organizarea unui şantier vor mai trece însă luni bune, şi cum lucrarea se anunţă a fi una de anvergură, este puţin probabil că Baia Comunală îşi va recăpăta farmecul de odinioară mai devreme de vara anului viitor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite