Un avocat beat a adormit pe holul Judecătoriei din Vaslui (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emilian Bogdan Veselu este cunoscut în rândul colegilor de breaslă şi al clienţilor drept mare consumator de alcool. Într-o vizibilă stare de ebrietate, sub privirile a zeci de oameni, avocatul a dormit ieri în holul instituţiei preţ de 20 de minute.

Scena s-a petrecut ziua în amiaza mare, în jurul orei 13.00. Cei care au călcat pragul Judecătoriei au rămas uimiţi când l-au văzut pe avocatul Emilian Bogdan Veselu dormind pe un scaun, fără ca nimeni să îl dernajeze.

Doar jandarmii care păzeau instituţia s-au arătat iritaţi de faptul că reporterii de la „Adevărul de Seară“ voiau să îl fotografieze. După aproape 20 de minute, timp în care am obţinut şi aprobarea, aceiaşi jandarmi l-au trezit pe avocat, care nici nu putea deschide gura de beat ce era. Întrebat dacă îi este rău, Emilian Veselu a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii şi s-a dus pe trei cărări în camera avocaţilor.

Nu este la prima abatere

Avocatul Veselu nu e la prima abatere, după cum recunosc chiar reprezentanţii Baroului Vaslui. Culmea e că nu a fost sancţionat niciodată.

„Am fost şi noi anunţaţi de ceea ce a făcut domnul avocat. El va fi cercetat de Consiliul Baroului şi, în funcţie de rezultatele anchetei, vom înainta o propunere către Comisia de Disciplină din cadrul Baroului. În funcţie de gravitatea faptei, riscă să primească un avertisment, o suspendare sau chiar excluderea din Barou“, ne-a declarat Ioan Pascaru, decanul Baroului Vaslui.

S-a făcut de râs în ţară

Avocatul Veselu a mai intrat în atenţia presei după ce în toamna anului trecut a obţinut cea mai mică notă din ţară la examenul de admitere în magistratură pentru un post de procuror.

Cu nota 1,40, Veselu s-a clasat pe locul 639, ultimul la nivel naţional. În vara anului 2009, avocatul a fost prins beat la volan, cu o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Avocatul nu s-a lăsat şi a chemat în instanţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui. Judecătorii nu i-au dat dreptate, iar Emilian Bogdan Veselu s-a ales atunci cu o amendă de 540 de lei şi cu retragerea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

A scăpat de amendă
Conducerea Judecătoriei Vaslui a precizat că, miercuri, avocatul Veselu nu a participat la nicio şedinţă de judecată şi că o eventuală sancţionare intră în competenţa Baroului şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ). Potrivit lui Paul Smântână, şeful IJJ Vaslui, ceea ce a făcut avocatul Veselu nu constituie o contravenţie, deci nu poate fi pedepsit.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite