Vaslui: Avalanşă de călători şi maşini în Vama Albița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţie, nervi şi ore întregi de aşteptare la Vama Albiţa, cel mai mare punct de trece a frontierei aflat pe granița de est a țării.  Mii de cetăţeni moldoveni trec zilnic frontiera, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară, pentru a sărbători Crăciunul pe rit vechi.

Practic, afirmă reprezentanții Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui,  traficul de mașini a crescut cu cel puțin 30 de procente, în timp ce numărul persoanelor care au tranzitat punctual vamal s-a triplat. „Numai în ultimele 24 de ore, prin Albița au trecut 1.059 autoturisme și aproximativ 5.000 de personae. Față de ale perioade ale anului, traficul de personae a crescut cu peste 300%", ne-a spus Irina Gheucă-Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Din cauza aglomeraţiei, oamenii sunt nevoiţi să aştepte chiar și câteva ore în vamă, lucru recunoscut și de autorități. „A fost suplimentat și numărul echipajelor de poliție și de lucrători vamali, dar și numrul arterelor de control. Astfel, acum sunt folosite toate cele patru benzi penru sensul de intrare în țară, plus că un sens de ieșire a fost transformat însens de intrare. Cu toate asta, chiar dacă timpii de control au rămas aceeași, timpii de așteptare s-au modificat ", a mai spus ofițerul de presă al IJPF Vaslui.

Potrivit vameșilor, în ciuda traficului ridicat din aceste zile în punctele de trecere a frontierei, până acum nu au fost probleme. De asemenea, nici pe timpul controalelor nu au fost descoperite auoturisme furate sau cantități mari de țigări. „Până acum au fost confiscate doar câteva pachete de țigări. Dacă în alți ani unii mai încercau să aducă obiete pirotehnice, acum nu am am găsit asupra lor așa ceva", a spus și Marius Costache, directorul adjunct al Vămii Albița.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite