Vaslui: Autoturisme furate, depistate în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat la începutul acestei săptămâni două autoturisme date în urmărire internaţională ca fiind furate, unul din Portugalia, iar celălalt din Ungaria 

Prima maşină a fost depistată luni, când pe sensul pe sensul de ieşire din ţară al Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa s-a prezentat basarabanul Ivan S., de 36 de ani, care conducea un autoturism Mazda, fabricat în 2008, având numere de înmatriculare provizorii de Portugalia.

„Pe timpul controlului specific, având suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, au fost efectuate verificări în baza de date a Interpol, constatând că maşina este furată din Portugalia la data de 21 aprilie 2010. În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul a fost cumpărat capitala Portugaliei,  unde a ajuns cu avionul din Chişinău. Aici a fost aşteptat de o persoana care în schimbul sumei de 8.000 euro i-a dat autoturismul, cheile acestuia şi o procură pentru a putea circula cu maşina până în Republica Moldova", a spus Manuel Nacu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui. Nacu a mai precizat că, pe timpul audierilor, Ivan S. a susţinut că a fost rugat de un conaţional să meargă în Portugalia pentru a-i aduce autoturismul.   

Basarabeanul s-a ales cu dosar penal pentru complicitate la furt calificat, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 34.200 lei, a fost indisponibilizat în parcul auto al IJPF.

O zi mai târziu, tot în Vama Albiţa, oamenii legii au depistat un autoturism Chevrolet, care figura ca fiind furat din Ungaria,  la data de 22 iunie. „Maşina era condusă de un bărbat în vârstă de 50 ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană. El a declarat că a cumpărat autoturismul de la un bărbat din localitatea Oradea, contra sumei de 2.700 euro şi nu avea cunoştinţă de faptul că maşina este furată", a mai spus Nacu.

Şi în acst caz, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru complicitate la furt calificat, iar autotturismul în valoare de 12.800 lei a fost indisponibilizat în parcul auto al Inspectoratului.  

De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa 34 autovehicule declarate ca fiind furate din diverse ţări ale Uniunii Europene.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite