Vaslui: Autorităţi cu cătuşe la mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Cristian Zamfir susţine că este nevinovat
Poliţistul Cristian Zamfir susţine că este nevinovat

Poliţiştii, magistraţii sau edilii din judeţul Vaslui au îngroşat rândurile înfractorilor în acest an. Unii dintre ei, cum este cazul fostului director al Agenţiei Domeniului Statului, bârlădeanul Daniel Drăgan, deja îşi execută anii de închisoare primiţi de la judecători.

Captură bogată de vasluieni cu funcţii înalte pentru justiţiari. Primul pe lista neagră a persoanelor mari la sfat din judeţul nostru este bârlădeanul Daniel Drăgan. Acesta a fost condamnat, la începutul acestei veri, la şase ani de închisoare cu executare, după ce, în calitate de director al Agenţiei Domeniului Statului (ADS), a păgubit statul roman cu nu mai puţin de 88 de milioane de euro. Drăgan, care în trecut a candidat şi la şefia Primăriei Bârlad, a fost băgat după gratii la finalul lunii octombrie.

 IPJ Vaslui, măcinat de dosare penale

Instituţia cu cele mai multe dosare penale este, de departe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui (IPJ). Trei agenţi, dintre care doi de la "Rutieră", au trecut în boxa acuzaţilor. Vasluianul Cristian Zamfir, supranumit "Incoruptibilul" a fost suspendat din activitate după ce un şofer l-a acuzat că i-ar fi cerut mită pentru a închide ochii la o ilegalitate. Pentru acelaşi lucru este cercetat şi colegul de birou al lui Zamfir, Cosmin Dragalina.

„Cu siguranţă am să cer strămutarea dosarului pentru că am foarte mulţi «prieteni» aici. Nu cred că justiţia va fi imparţială", a declarat Cristian Zamfir, atunci când a aflat că este cercetat penal.

"Nu ne fac plăcere asemenea cazuri"

Un alt nume greu din cadrul IPJ cercetat penal este fostul şef al Biroului de Criminalistică, Robert Popa. Acesta este cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că ar fi încasat ilegal nişte drepturi băneşti. "În ceea ce îl priveşte pe domnul Popa, chiar că nu îmi explic.. Dumnealui avea salariu destul de mare, un salariu, zic eu, acceptabil pentru un polițist. Nu ne fac plăcere asemenea cazuri, recunosc asta. Eu, din principiu, le-am spus tuturor să respecte deontologia și să nu facă haina de polițist de râs", ne-a spus Mihai Carp, şeful IPJ Vaslui.

Din rândul magistraţilor, fostul prim-procuror de la Murgeni, Ionel Daniş, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce ar fi primit 500 de euro mită. Pentru dare de mită este acuzat şi consilierul local bârlădean, Marius Iamandi, care este cercetat în stare de libertate.

Marius Iamandi

Citat: Cred că mai sunt foarte multe persoane cu funcţii înalte ale căror ilegalităţi nu au fost descoperite încă. Adrian Sandu, inginer

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite