Vaslui: Autobuze-congelator pentru mii de călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii sunt aşteptaţi la sediul Transurb (Arhivă)
Călătorii sunt aşteptaţi la sediul Transurb (Arhivă)

Jumătate din maşinile Transurb, sociatatea de transport în comun a municipiului Vaslui, au atins deja gradul de uzură. Vasluienii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor fi nevoiţi să îndure gerul din această iarnă în maşini vechi de peste trei decenii.

Din cele 16 autobuze ale societăţii de transport în comun jumătate sunt pe butuci. Potrivit conducerii Transurb, numărul mare de trasee şi lispa banilor sunt principalele cauze pentru care rablele vor fi folosite şi anul acesta.

„Avem 190 de plecări zilnice din gară, iar dacă am folosi doar cele 8 autobuze noi nu am putea acoperi toate traseele. Am vrut să achiziţionăm autobuze la mâna a doua, mai bune decât cele pe care le avem acum, însă nu sunt bani“, a declarat Ileana Daniel, directorul societăţii Transurb.

Dacă mijloacele de transport în comun noi au sisteme de încălzire, cele vechi sunt un adevărat coşmar atât pentru şoferi, cât mai ales pentru călători.
„Veniţi iarna să vedeţi cum este în autobuz. Dacă în mod normal prima cursă este la 3 dimineaţă, noi trebuie să fim la bază de pe la ora 1.00. Ne chinuim vreo oră să pornim maşinile, după care mai stăm vreo jumătate de oră să se încălzească motorul. Eu unul mă gândesc cu groază că vine iarna“, a spus Costică Anton, şoferul unui autobuz.

Călătorii sunt disperaţi. „Eu fac naveta de patru ani din Gura Bustei până la serviciu. Este jale iarna. Pe coridorul dintre scaune se face gheţuş, geamurile sunt îngheţate, iar de căldură nu poate fi vorba. Pot să spun că este chiar mai frig ca afară“, a spus Vasile Cimpoi, angajat la o fabrică de confecţii din oraş.

Se fac „cârpelile“ pentru iarnă

Pe traseele spre Moara Grecilor vor circula autobuze până când se va finaliza proiectul de modernizare şi extindere a liniei de troleibuz. Şefii Transurb au anunţat că vor cheltui alţi bani pentru recondiţionarea rablelor din garaj. „Acum, în prag de iarnă, am început să facem lucrările de etanşare şi să schimbăm antigelul şi uleiul de motor. Facem şi noi ce putem. Luăm ce e bun de la autobuzele date la casat şi completăm la astea care încă mai sunt în stare de funcţionare“, a spus şefa Transurb. Pentru pregătirea autobuzelor se vor cheltui în jur de 25.000 de lei.

„Chiar dacă nu rezolvăm toate problemele, măcar o mai putem lungi până când va fi finalizat proiectul liniei de troleu“, a mai adăugat Ileana Daniel.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite